• Comentariul lui Hassan al-Thawadi, secretarul general al Comitetului suprem pentru livrare și moștenire al Qatarului, a părut să apară pe neașteptate în timpul unui interviu cu jurnalistul britanic Piers Morgan.
  • Estimarea este în jur de 400, între 400 și 500″, a spus al-Thawadi.
  • Nu am un număr exact. Este un lucru care a fost discutat”.

Un oficial de top din Qatar implicat în organizarea Cupei Mondiale de fotbal a estimat că numărul deceselor de muncitori în timpul turneului este „între 400 și 500”, o cifră mult mai mare decât oricare alta oferită anterior de Doha.

Comentariul lui Hassan al-Thawadi, secretarul general al Comitetului suprem pentru livrare și moștenire al Qatarului, a părut să apară pe neașteptate în timpul unui interviu cu jurnalistul britanic Piers Morgan.

De asemenea, a amenințat să revigoreze criticile grupurilor de apărare a drepturilor omului cu privire la prețul pe care l-a avut găzduirea primei Cupe Mondiale din Orientul Mijlociu pentru forța de muncă migrantă care a construit stadioane, linii de metrou și noua infrastructură necesară pentru turneu, în valoare de peste 200 de miliarde de dolari americani (297 de miliarde de dolari).

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Comitetul Suprem și guvernul Qatarului nu au răspuns imediat la o solicitare de comentarii marți.
În interviul, din care Morgan a postat porțiuni online, jurnalistul britanic îl întreabă pe al-Thawadi: Care este totalul onest, realist, credeți că sunt muncitorii migranți care au murit din cauza – ca urmare a muncii pe care o fac pentru Cupa Mondială, în totalitatea ei?”.

Estimarea este în jur de 400, între 400 și 500″, răspunde al-Thawadi. Nu am un număr exact. Este un lucru care a fost discutat”.

Dar această cifră nu a fost discutată public anterior. Rapoartele Comitetului Suprem care datează din 2014 până la sfârșitul anului 2021 includ doar numărul de decese ale muncitorilor implicați în construirea și renovarea stadioanelor care găzduiesc acum Cupa Mondială.

Acele cifre făcute publice ridică numărul total de decese la 40. Acestea includ 37 de la ceea ce qatarioții descriu ca fiind incidente care nu au legătură cu munca, cum ar fi atacuri de cord, și trei de la incidente la locul de muncă. De asemenea, un raport enumeră separat un deces al unui muncitor din cauza coronavirusului din timpul pandemiei.