Apare o nouă forță în fotbalul mondial? Nepotul regelui Cambodgiei negociază preluarea unui club cu tradiție din Ligue 1

  • Saint-Étienne, un club cu tradiţie din Franţa, se află la debutul noului sezon pe penultimul loc în Ligue 1, în zona retrogradării, cu doar 3 puncte, confruntându-se în momentul de faţă cu probleme financiare.
  • Salvarea ar putea veni tocmai din Asia de Sud Est.
  • Prinţul cambodgian Norodom Ravichak a confirmat că este în negocieri avansate pentru a prelua clubul Saint-Étienne.

Norodom Ravichak, nepotul regelui cambodgian, este un cunoscut francofil şi intenţionează să facă din „Sainté” un simbol al cooperării dintre ţara sa natală şi fosta sa putere colonială.

„Sunt oficial un candidat pentru a prelua AS Saint-Étienne”, a declarat prinţul în vârstă de 47 de ani, promiţând că „va avea grijă de Saint-Étienne” şi anunţând investiţii „pe termen lung” în club.

Confrom presei din Franţa, prinţul ar fi făcut o ofertă de 100 de milioane de euro pentru club. Cu sediul în oraşul industrial din estul al Franţei, Saint-Étienne este cunoscut pentru numărul impresionant de trofee şi fani pasionaţi.

Cu 10 titluri, clubul este încă singurul din Franţa care a depăşit acestă barieră (PSG şi Marsilia sunt la egalitate, cu 9 titluri). Pe plan internaţional clubul a jucat o finală europeană, pierdută în 1976 împotriva lui Bayern München.