Conducerea OGC Nice l-a demis vineri pe managerul Patrick Vieira, după doi ani şi jumătate. Echipa franceză a pierdut ultimele cinci meciuri şi a ratat calificarea în primăvara Europa League. Postul de antrenor principal a fost preluat de românul Adrian Ursea, care a fost secundul lui Vieira.

Echipa de fotbal OGC Nice l-a demis vineri pe managerul Patrick Vieira, după doi ani şi jumătate în care acesta i-a condus pe francezi, anunţă cotidianul fancez L’Equipe.

Ajuns în 2018 pe Coasta de Azur pentru a continua tradiţia jocului spectaculos dezvoltat de Claude Puel şi mai apoi de Lucien Favre, Patrick Vieira a părăsit Nisa doi ani şi jumătate mai târziu, fără să fi reuşit să-şi pună în aplicare principiile ambiţioase”, titrează cotidianul francez.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA

Clubul francez a pierdut cinci meciuri la rând, inclusiv în faţa celor de la Bayer Leverkusen, înfrângerea consfinţind ieşirea din Europa League. Mai mult, francezii se află doar pe locul 11 în Ligue 1.

Vieira, care a jucat pentru Manchester City, Inter Milano şi Juventus, a fost şi managerul echipei americane New York City FC, înainte de a ajunge la Nice.

Postul de antrenor principal al echipei a fost preluat de Adrian Ursea, care a fost secundul lui Vieira. Fost asistent al lui Lucien Favre la Nisa, românul Adrian Ursea a revenit la OGC Nice, alături de Nicolas Dehon, antrenor de portari, în cursul sezonului trecut pentru a consolida echipa lui Patrick Vieira. În cursul acestei dimineţi românul a fost numit succesor al fostului campion mondial. El va fi secondat de o figură istorică a clubului, simpaticul Frédéric Gioria (51 de ani), prezent şi el în echipă şi foarte apreciat de suporteri.

Adrian Ursea are 53 de ani, e născut la Slobozia şi a jucat 102 partide pentru Petrolul Ploieşti, după care a emigrat în Elveţia, unde şi-a încheiat cariera de jucător în anii 90. S-a dedicat apoi antrenoratului, conducând în ţara cantoanelor pe Servette şi Neuchâtel.

Ursea a fost foarte îndrăgit la Nisa, în primii doi ani, când l-a ajutat pe Lucien Fevre, în calitate de analist video şi responsabil cu pregătirea individuală a jucătorilor. După prima sa plecare, în 2018, preşedintele celor de la Nisa, Jean-Pierre Rivère, subliniase că Ursea „va fi întotdeauna acasă la Nisa”.

La un an de la întoarcerea lui în Franţa, Ursea are acum şansa de a deveni principalul uneia dintre cele mai iubite echipe de fotbal din Franţa.