• Scrimerul nipon Ryo Miyake s-a angajat la Uber Eats în pandemie.
  • Miyake a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra.
  • Niponul a rămas fără sponsori în pandemie.

Scrimerul nipon Ryo Miyake, medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, s-a văzut nevoit să strângă bani pentru a putea participa la JO de la Tokyo, după ce sponsorizările sale i-au fost tăiate. Astfel, sportivul din „Țara Soarelui Răsare” a început să livreze mâncare, prin platforma Uber Eats, întâmpinând dificultăți financiare în pandemie, potrivit CNN.

Antrenamentele sale s-au oprit timp de câteva luni în primul val pandemic, din Tokyo, și astfel economiile sportivului au început să scadă treptat. Pe lângă meseria de livrator, Miyake și-a reluat și antrenamentele, dar i-a fost greu din punct de vedere fizic, cât și psihic.

„A fost foarte greu. La urma urmei, olimpiadele sunt ca Dumnezeu, o existență absolută pentru sportivi. Este ca și cum ai alerga un maraton complet timp de patru ani”, a spus scrimerul pentru sursa citată.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Turiștii străini nu vor putea lua parte la JO din Japonia

Sâmbătă, Comitetul de organizare al JO Tokyo 2020 a precizat într-o declarație că spectatorilor internaționali li se va refuza intrarea în Japonia pentru Jocurile Olimpice și Paralimpice din această vară.

„În prezent, situația pandemică din Japonia și din multe alte țări din întreaga lume este încă foarte dificilă și au apărut o serie de variante de tulpini, în timp ce călătoriile internaționale rămân sever restricționate la nivel global”, se arată în comunicat.

Chiar dacă numărul de cazuri de coronavirus a fost scăzut în Japonia în comparație cu SUA sau Regatul Unit în ultimele luni, sistemul nipon de Sănătate a fost copleșit de cel mai grav val de infecții de la începutul pandemiei.

Majoritatea japonezilor nu vor ca JO să aibă loc în vară

În timp ce guvernul Japoniei a promis că JO vor continua, un sondaj al radiodifuzorului național NHK a constatat că 77% dintre niponi consideră că evenimentul ar trebui anulat sau amânat în continuare.

„Cred că este destul de riscant să organizezi olimpiadele din Japonia în această perioadă. Dar cred că toți sportivii înțeleg că siguranța este principala prioritate și nu cred că există sportivi care vor să concureze la olimpiade, indiferent de cauză”, a adăugat Miyake.

Peste 11.000 de sportivi din peste 200 de țări sunt așteptați să sosească în Japonia în această vară.