• Primele 5 meciuri jucate joi seara în preliminariile Campionatului European de fotbal din Germania 2024 au consemnat încă o echipă calificată.
  • Ungaria a smuls o remiză în deplasare cu Bulgaria şi nu mai poate pierde matematic unul din primele două locuri în grupă, având 15 puncte.

Azerbaijan – Suedia 3-0 (2-0)
Mahmudov 3, 89, Dadashov 6, cartonaş roşu Mustafazada 57.

A fost un meci fără miză, niciuna din echipe nemaiavând şanse matematice la calificare, în grupa F, în care Austria şi Belgia au deja biletele pentru Euro 2024. Azerii au reuşit să păstreze neatinsă poarta, chiar şi în 10 oameni, izbutind şi să marcheze în inferioritate numerică, pe final de meci.

Estonia – Austria 0-2 (0-2)
Laimer 26, Lienhart 40

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
CÂT ȚINE TINEREȚEA?
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.

Austria şi-a încheiat campania de calificare cu o victorie muncită, care o plasează pentru moment în fruntea Grupei F, cu 6 victorii, o remiză şi o înfrângere.

Bulgaria – Ungaria 2-2 (1-1)
Delev 24, Despotov 71 (penalty), Antonov 37 cartonaş roşu/Adam 10, Petkov 90+7 (autogol), Kerkez 57 cartonaş roşu.

Maghiarii aveau nevoie de un punct pentru a-şi asigura calificarea matematică, pentru a treia oară consecutiv, la europeanul din Germania, punct obţinut datorită unui autogol norocos, făcut cadou la ultima fază a meciului de Petkov.

Bulgarii au jucat pentru onoare, ocupând ultima poziţie în grupă cu doar 3 remize din 7 partide.

Pentru celălalt loc ce duce la turneul final se bat Serbia, cu 13 puncte din 7 meciuri şi Muntenegru, cu 8 puncte din 6 meciuri. Serbia şi-ar putea asigura calificarea în ultimul meci din grupă, cu Polonia, duminică, pe teren propriu.


Cipru – Spania 1-3 (0-3)
Plieas 75/Yamal 5, Oyarzabal 22, Joselu 28

Deja calificată alături de Scoţia, Spania a şi-a asigurat victoria încă de la pauză, ducând Cipru la a 8-a înfrângere, din tot atâtea meciuri jucate în aceste preliminarii.


Georgia – Scoţia 2-2 (1-0)
Kvaratskhelia 15, 57/McTominay 49, Shankland 90+3

Încă un meci fără miză, Scoţia având deja asigurate biletele pentru Germania. Totuşi, georgienii şi-au vândut scump pielea, având 1-0 la pauză şi 2-1 până în minutele suplimentare de joc.