• Popovici a câștigat seria 1 a probei de 400 de metri liber de la Campionatul European de înot organizat la Roma, cu timpul de 3:47.99 minute.
  • El a concurat în prima serie, cu alţi doi înotători pe care i-a depăşit fără probleme.
  • Per total, a fost al patrulea cel mai rapid dintre cele 5 serii, reușind astfel să se califice în finala programată astăzi, la ora 19:53.

UPDATE

David Popovici s-a retras din finala de 400 de metri liber, la Campionatele Europene de Natație. Preşedintele Federaţiei Romane de Natatie, Camelia Potec, sustine că decizia îi aparține lui David și antrenorului său, potrivit TVR.

După ce a câştigat medalia de aur la 100 m liber, cu record mondial absolut şi cea de la 200 m liber cu record mondial de juniori, David Popovic s-a calificat şi în finala probei de 400 m liber de la Campionatul European de la Roma.

Anturajul lui Popovici a lăsta de înţeles iniţial că participarea la această probă va fi tratată mai mult ca un antrenament. Cu toate acestea, el s-a calificat cu al 4-lea timp al seriilor, din sesiunea de dimineaţă a competiţiei.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

El a concurat în prima serie, cu alţi doi înotători pe care i-a depăşit fără probleme, cu timpul de 3:47.99 minute, timpul său nefiind depăşit de niciunul din concurenţii din seriile 2, 3 şi 4.

Abia în ultima serie, trei dintre favoriţii probei au reuşit să coboare sub timpul lui Popovici, care nu este un specialist al acestei probe.

Cel mai bun timp a fost obţinut de germanul Henning Muehlleitner (3:46.79), urmat de compatriotul Lukas Maertens (3:47.38) şi de elveţianul Antonio Djakovic (3.47.67).

Finala are loc miercuri seara, de la ora 19.53.