• Campioana de la Roland Garros şi de la US Open a fost suspendată provizoriu din circuit.
  • Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022.
  • Substanţa în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie.

UPDATE

Ce este Roxadustatul, substanţa interzisă pentru sportivi?

Evrenzo conţine substanţa activă ROXADUSTAT. Conform site-ului European Medicines Agency , Evrenzo este un medicament utilizat la adulţi pentru a trata simptomele anemiei (numărul scăzut de celule roşii din sânge) cauzate de insuficienţa renală cronică (scăderea progresivă, pe termen lung, a capacităţii rinichilor de a funcţiona corect).

„E o substanţă pe care sportivii o folosesc în special pentru anduranţă la efort. A fost utilizată de toţi cicliştii care au fost depistaţi pozitiv la Turul Franţei” , a transmis pentru Eurosport un specialist în medicina sportivă.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Conform ITA (Agenţia Internaţională de Integritate), eşantionul a fost împărţit în două probe A şi B.

Eşantionul A conţinea FG-4592 (n.r. Roxadustat), iar aceasta este o substanţă interzisă începând din 2022 (inclusă pe lista Agenţiei Mondiale Antidoping – WADA).


Campioana de la Roland Garros şi de la US Open a fost suspendată provizoriu din circuit. Simona Halep (31 de ani, locul 9 WTA) a picat un test anti-doping la US Open 2022.

Potrivit lui Ben Rothenberg, Simona Halep a fost suspendată provizoriu de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu o substanţă interzisă la ediţia US Open din acest an.

Substanţa în cauză este roxadustat, un medicament anti-anemie.

Halep a fost depistată pozitiv cu Roxadustat, care face parte din aceeaşi categorie de substanţe interzise ca şi EPO în lista de substanţe interzise de WADA.

A venit şi reacţia Simonei Halep:

FOTO – FACEBOOK Simona Halep