• Medvedev l-a eliminat în 3 seturi pe canadianul Aliassime.
  • Rusul se află la cea de-a treia sa mare finală.
  • În finală, Medvedev se va duela cu sârbul Novak Djokovic, actualul număr 1 mondial în tenisul masculin.

Vineri seară, Medvedev l-a eliminat în 3 seturi pe canadianul Aliassime, care este pregătit de unchiul lui Rafael Nadal. Rusul se află la cea de-a treia sa mare finală, după cele de la US Open 2019 și Australian Open 2021, pe care le-a pierdut. Pentru titlu, jucătorul de pe locul 2 mondial se va duela cu liderul mondial Djokovic.

Daniil Medvedev, 25 de ani, 2 ATP, s-a calificat vineri seară în finala masculină de la US Open, ultimul turneu de Mare Şlem al anului.

L-a învins în semifinale, în 3 seturi, pe canadianul Felix Auger-Aliassime, 21 de ani, 15 ATP, scor 6-4, 7-5, 6-2. Aliassime este pregătit de Toni Nadal, unchiul lui Rafael Nadal.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ

În finală, Medvedev se va duela cu sârbul Novak Djokovic, 34 de ani, 1 ATP, învingător, vineri noapte, în partida cu germanul Alexander Zverev, 24 de ani, 4 ATP. A fost 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2 pentru Nole. Sârbul duce acum cu 7-3 în duelurile directe cu Zverev.

Neamţul, proaspăt campion olimpic, avea 16 victorii la rând. Una dintre ele a venit împotriva lui Djokovic, la Olimpiadă, în semifinale. Ultima oară, Zverev pierduse la Wimbledon, învins de canadianul Aliassime.

Dacă va învinge în marea finală, Djokovic va aduna 21 de titluri majore în carieră, lăsându-i în urmă pe Roger Federer şi pe spaniolul Rafael Nadal, ambii cu câte 20.

Totodată, după ce a ratat Golden Slam-ul ca urmare a ratării titlului olimpice, Djokovic poate face Marele Şlem (toate cele 4 turnene de Grand Slam câștigate într-un an calendaristic).

În meciurile directe, Djokovic îl conduce cu 5-3 pe Medvedev.