• Simona Halep, numărul 13 WTA, este ultima reprezentantă a României.
  • Halep s-a impus în trei seturi.
  • Halep a început greu meciul, fiind condusă.
  • Decisivul a început cu un break al Rybakinei şi un rebreak al lui Halep.

Simona Halep, numărul 13 WTA, este ultima reprezentantă a României pe tabloul de simplu la Grand Slam-ul de la US Open. Halep s-a confruntat vineri seara cu Elena Rybakina (20 WTA), în primul meci al șaisprezecimilor de finală. Cele două au furnizat un spectacol sportiv de înaltă calitate, cu multe momente dramatice. Simona Halep s-a impus în trei seturi, cu 7-6 (13-11), 4-6, 6-3, după 2 ore şi 22 de minute.

Halep a început greu meciul, fiind condusă, 0-3, chiar în debut, dar apoi a revenit, egalând. Rybakina a mai făcut un break şi s-a desprins la 3-5, având apoi o minge de set, salvată de Halep, pe propriul serviciu.

Românca a întors iar rezultatul, câştigând din nou 3 game-uri la rând, care au adus-o în situaţia de a servi pentru câştigarea setului. Sportiva kazacă a răspuns însă cu un al treilea break, ducând setul în tiebreak.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Rybakina s-a mobilizat pentru o scurtă perioadă de timp

Un tiebreak ce a constituit cel mai intens şi dramatic moment al meciului. Halep a lovit foarte puternic şi s-a desprins întâi la 3-0 şi apoi la 6-2, procurându-și 4 mingi de set. Rybakina s-a mobilizat, reușind să egaleze şi mai apoi să mai împiedice alte două șanse ale româncei de a închide setul.

Mai apoi, kazaca a trecut în avantaj, Halep fiind cea care s-a văzut nevoită să se mobilizeze pentru a salva 3 mingi de meci, la 8-9, 9-10 şi 10-11.

În cele din urmă, după ce a reușit să se pună la adăpost, Halep şi-a adjudecat setul, la a 7-a tentativă, cu scorul de 7-5 (13-11), după o oră şi 5 minute şi un tiebreak de aproape 20 de minute.
Setul secund a început identic cu primul, Rybakina conducând cu 0-3, fiind apoi egalată, 3-3, după ce a solicitat o pauză medicală, la 2-3. La 4-4 Halep a pierdut serviciul şi imediat după aceea şi setul (4-6)

Decisivul a început cu un break al Rybakinei şi un rebreak al lui Halep, care s-a desprins apoi la 4-1 şi 5-2, profitând de o ușoară problemă fizică ce a părut să fi revenit la glezna sportivei din Kazahstan.

În game-ul câștigător Halep a arătat încă odată care au fost cele mai importante arme ale sale în acest meci: o apărare incredibilă de feroce şi un atac diversificat, cu lovituri puternice, cu care şi-a pus în dificultate adversara.

Pentru prezenta în optimile de finală, Simona Halep va fi recompensată cu 265.000 dolari americani şi 240 puncte WTA.

În următorul tur, Halep va întâlni câștigătoarea meciului dintre ucraineanca Elina Svitolina, favorită numărul 5, şi Daria Kasatkina, a 25-a favorită a turneului.