• Jucătoarea britanică Emma Răducanu a învins-o luni seară pe slovena Polona Hercog.
  • Emma Răducanu a vorbit în română la finalul meciului.
  • Simona Halep joacă astăzi împotriva compatrioatei Gabriela Ruse.

Emma Răducanu a debutat cu dreptul în turneul de tenis Transylvania Open. Sportiva cu părinte român s-a impus în 3 seturi în fața mai experimentatei ei adversare, Polona Hercog.

Slovena i-a luat primul set, dar Emma a reușit să le câștige pe următoarele două. Scorul final a fost 4-6, 7-5, 6-1.

În turul următor, Emma Răducanu o va întâlni pe reprezentanta noastră, Ana Bogdan.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
EU VARA NU DORM..
INTERSECȚIILE PRIND CULOARE
MERITĂ COACHELLA ORI BA?

După meciul câștigat, britanica al cărei tată e român, a vorbit în limba acestuia.

Emma Răducanu: „Vreau să încerc un pic în română și dacă nu mai pot, schimb în engleză. Astăzi a fost un meci foarte dificil. Dar am câștigat. Și vreau să vă spun că am multă bucurie acum.”

Răspunzând din nou la întrebarea referitoare la mâncarea ei preferată, Emma Răducanua a spus: „Ciorbă de perișoare, dar acum am mâncat numai ciorbă de legume. Mai aştept un pic şi o să mănânc sarmale. Îmi place şi mămăliga şi papanaşii.”

„Am memorii foarte frumoase din ţară şi mulţumesc mult pentru suportul primit aici. Acum îmi e puţin ruşine să vorbesc în română, dar dacă mai stau puţin aici o să învăţ mai bine să vorbesc”, a mai spus britanica.

Astăzi debutează la turneul din Cluj și Simona Halep. Adversară îi va fi colega de la dublu, Gabriela Ruse. Meciul va avea loc la ora 15:30.

Gabriela Ruse: „M-am bucurat când am auzit că voi juca împotriva ei, având în vedere că ea a fost idolul meu de când eram mică. Și chiar sper să jucăm un meci frumos, chiar dacă, din păcate, fără spectatori. Însă se pare că nu avem ce să facem.”