• Liderul mondial Novak Djoković a cedat în 3 seturi.
  • Sârbul a pierdut meciul fără să emită pretenții la victorie.
  • Djoković îl conduce cu 30-28 pe spaniolul Rafael Nadal.

Novak Djoković, numărul unu mondial, a fost învins în 3 seturi în marea finală de la US Open, irosind șansa de a face Grand Slam (toate cele 4 turnee majore câștigate în același sezon) după ce ratase Golden Slam-ul (nu a câștigat titlul olimpic).

Sârbul a pierdut meciul cu rusul Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) fără să emită pretenții la victorie.

„Voi juca acest meci ca şi cum ar fi ultimul al carierei”, promitea Nole, înaintea finalei. Sârbul nu s-a ținut de cuvânt. A intrat moale în meci, semn al epuizării fizice din semifinala intensă avută cu germanul Alexander Zverev, partidă câștigată de numărul 1 ATP în 5 seturi.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

”Nole” rămâne cu 20 de titluri de Mare Şlem în carieră, la egalitate cu elvețianul Federer şi cu spaniolul Nadal, dar este socotit cel mai titrat jucător de tenis din istorie, dacă ținem cont de cifre.

Sârbul are palmares pozitiv cu cei doi mari rivali ai săi, deși este cel mai tânăr din toți. Djoković, 34 de ani, îl conduce cu 30-28 pe spaniolul Rafael Nadal, 35 de ani, la confruntările directe cu 30-28. Iar pe Roger Federer, 40 de ani, îl conduce cu 27-23 la meciurile directe. Așadar, în orice ierarhie, Nole domină. Ar fi trecut în față la trofeele de Mare Șlem, dacă ar fi învins la US Open, unde Federer şi Nadal au absentat.

Legăturile cu România? La 17 ani, a venit la Openul României de la București. Iar în perioada junioratului, a stat în cameră cu Victor Ioniță. Cei doi s-au revăzut pe când românul o antrena pe Simona Halep şi o însoțea la marile turnee. Nole l-a recunoscut de îndată pe Victor și, de cum l-a zărit, a început să fredoneze melodia „Dragostea din tei”, a povestit chiar Ioniță.