VIDEO. O antrenoare din Germania a fost exclusă de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a lovit un cal

  • Kim Raisner, antrenoarea echipei de pentatlon modern a Germaniei, a lovit calul sportivei Annika Schleu.
  • Calul sportivei a refuzat să treacă obstacolele la proba de echitaţie.
  • Antrenoarea a fost exclusă de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 pentru acest gest.

Antrenoarea germană Kim Raisner a fost exclusă de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, după ce a bătut un cal. Incidentul a avut loc în proba feminină de penthatlon modern, disputată vineri, 6 august. Kim Raisner a lovit calul elevei sale, Annika Schleu, şi a îndemnat-o pe eleva sa să procedeze la fel.

Faptul că într-un stadion fără spectatori se poate auzi totul nu a ajutat-o deloc. Ţipetele şi incitările isterice ale antrenoarei au fost bine auzite la televizor, iar în Germania, unde sensibilitatea faţă de animale este foarte mare, a izbucnit scandalul.

Au venit multe apeluri de protest, iar federaţia internaţională a acestei discipline a trebuit să reacţioneze.

Povestea este legată şi de reglementarea olimpică a pentathlonului modern: concurenţii din faza de sărituri nu îşi folosesc propriul cal, cel cu care se antrenează, ci unul tras la sorţi. Fiecare călăreţ are 20 de minute pentru a se familiariza cu animalul şi pentru a se încălzi.

Annika Schleu 31 de ani, eleva lui Raisner, îl avusese pe Saint Boy în lot. Dar îmblânzirea lui devenea din ce în ce mai grea: cu fiecare săritură ratată, nervozitatea şi frustrarea îi creşteau. Sportiva a izbucnit în plâns.

În acel moment, antrenoarea a lovit animalul şi a invitat-o pe Schleu să facă acest lucru fără ezitare: „Loveşte-l, loveşte-l: dar fă-o cu adevărat”!

Pentatlonul modern este un sport olimpic care cuprinde scrimă, înot liber (200 m), sărituri ecvestre (15 sărituri) şi un eveniment final combinat de tir cu pistolul şi alergare de fond (3200 m).