• Fanii lui Burnley au afişat un banner deasupra stadionului din Manchester cu mesajul „Vieţile albilor contează”
  • Suporterii au protestat împotriva mişcării „Black Lives Matter” din Premier League
  • Toţi jucătorii au purtat tricouri cu acest mesaj la partidele după reluarea sezonului
  • Un bărbat dintr-o grupare de extremă dreapta a suporterilor lui Burnley e responsabil de afiș

„Vieţile albilor contează” a fost mesajul care a putut fi văzut deasupra stadionului din Manchester la partida dintre City şi Burnley. Suporterii oaspeţilor au protestat astfel împotriva mişcării „Black lives matter”. Momentul a avut loc chiar atunci când jucătorii celor două echipe s-au aşezat pe un genunchi în semn de protest înainte de startul partidei.

Burnley a pierdut partida cu 5-0. Clubul a emis imediat un comunicat prin care a condamnat gestul suporterilor. Iar căpitanul echipei a ţinut să-i critice după partidă: „Mi-e ruşine că un mic număr de fani a decis să afişeze acest mesaj pe stadion. Aceşti oameni trebuie aduşi în secolul 21 şi să fie educaţi. Au ratat complet scopul acestei mişcări şi nu reprezintă ceea ce vrem noi„.

Poliţia din Manchester a anunţat că investighează circumstanţele în care a fost afişat bannerul deasupra stadionului.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cine și-a asumat responsabilitatea

Un fan al celor de la Burnley, Jake Hepple, şi-a asumat responsabilitatea pentru gest pe contul său de Facebook: „Vreau ca la acest moment să-mi cer scuze… nimănui! A ajuns să fie rasism să spui că vieţile albilor contează”. Contul său a fost dezactivat ulterior.

De partea cealaltă, Pep Guardiola a tratat ironic momentul: „Da, cu siguranţă, toată lumea ştie că vieţile albilor contează. Dar trebuie să fim convinşi că şi vieţile negrilor contează. Iar aceasta este problema“.

https://www.facebook.com/watch/?v=639311113334623

O altă persoană care are cazier din cauza unor incidente legate de fotbal este investigată după ce a creat un grup pe WhatsApp unde s-a făcut strângerea de fonduri necesare pentru avion. Acesta s-a plimbat în jurul arenei lui Manchester City timp de jumătate de oră, pentru ca la ora 22.30 să aterizeze pe aeroportul din Blackpool. Acesta a anunţat că va opri zborurile cu bannere în urma incidentului.