Wimbledon își va înlocui toți judecătorii de linie cu Live Electronic Line Calling din 2025. Sistemul va fi complet automatizat pe întregul teren

Wimbledon va înlocui toți judecătorii de linie cu Live Electronic Line Calling începând din 2025, au declarat organizatorii turneului. Într-o ruptură majoră față de tradiție, campionatul va urma exemplul celorlalte turnee de Grand Slam, Australian Open și US Open, precum și al unui număr de alte evenimente din circuit, anunță Sky News.

Tehnologia Hawk-Eye a fost utilizată pe anumite terenuri de la Wimbledon începând din 2007, ajutând oficialii și permițând jucătorilor să conteste apelurile de linie. De anul viitor, sistemul va fi complet automatizat pe întregul teren, inclusiv în timpul calificărilor de la Roehampton.

Directorul executiv al All England Club, Sally Bolton, a declarat că organizatorii au trecut printr-o „perioadă semnificativă de analiză și consultare” înainte de a decide să facă schimbarea. Testarea a fost efectuată la evenimentul de anul trecut, a spus dna Bolton, și după ce a văzut rezultatele, clubul a decis că tehnologia este „suficient de robustă” pentru a trece la un sistem complet automatizat.

Ea a spus că aceasta înseamnă că jucătorii vor concura în aceleași condiții în care au jucat la o serie de alte evenimente din turneu. Clubul își ia „foarte în serios” responsabilitatea de a echilibra tradiția și inovația la Wimbledon, a adăugat ea.

Exit mobile version