• Zinedine Zidane a decis să întrerupă contractul cu Real Madrid, anunţă clubul spaniol
  • În actulul mandat, al doilea, Zidane a câştigat titlul şi Supercupa Spaniei
  • Zidane mai avea contract până în 2022 cu Real Madrid

Real Madrid a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, plecarea lui Zinedine Zidane din funcţia de antrenor principal.

Pentru tehnicianul francez este a doua oară când părăseşte banca tehnică a lui Real. „Zizou” a demisionat de la Real în mai 2018, însă a revenit pe „Bernabeu” după mai puţin de un an, pe 11 martie 2019.

În sezonul precedent, Real Madrid a câştigat titlul în La Liga, fiind al doilea trofeu de campion din cariera de antrenor a lui Zidane, dar şi Supercupa Spaniei. În mandatul precedent la Real, pe lângă titlul în Spania, Zidane a mai câştigat de trei ori UEFA Champions League, o dată Supercupa Spaniei, de două ori Supercupa Europei şi de două ori Campionatul Mondial al Cluburilor.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Francezul mai avea un an de contract cu Real Madrid.

„Trebuie să îi respectăm decizia şi să ne exprimăm recunoştinţa pentru profesionalismul, devotamentul şi pasiunea sa şi ceea ce înseamnă pentru Real Madrid. Zidane este una dintre marile embleme ale lui Real şi moştenirea sa se extinde dincolo de ceea ce a realizat ca antrenor şi jucător la clubul nostru. Este conştient că are un loc în inimile fanilor şi că întodeauna va fi acasă la Real”, se arată în comunicatul emis de club.