• Zlatan Ibrahimovic este cercetat de UEFA
  • Atacantul AC Milan a fost partener la Bethard, o companie de jocuri de noroc din Malta
  • Regulamentul disciplinar al UEFA prevede că jucătorii nu ar trebui să aibă un interes financiar în companiile din zona pariurilor

Zlatan Ibrahimovic este cercetat de UEFA pentru „presupusul său interes financiar într-o companie de pariuri”, a declarat, luni, organul de conducere al fotbalului european.

Cotidianul suedez Aftonbladet a raportat luna aceasta că atacantul AC Milan, în vârstă de 39 de ani, era partener la Bethard, o companie de jocuri de noroc din Malta, iar regulamentul disciplinar al UEFA prevede că jucătorii nu ar trebui să aibă un interes financiar în companiile din zona pariurilor.

„Un inspector de etică şi disciplină UEFA a fost numit pentru a efectua o investigaţie disciplinară cu privire la o posibilă încălcare a reglementărilor disciplinare UEFA de către Zlatan Ibrahimovic pentru că are un presupus interes financiar într-o companie de pariuri”, a transmis UEFA într-un comunicat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

O companie deţinută de Ibrahimovic ar avea o participaţie de 10% pe site-ul de jocuri de noroc Bethard din Malta, iar UEFA examinează dacă presupusa conexiune încalcă regulile lor.

Atât UEFA, cât şi FIFA interzic jucătorilor să aibă interese financiare în firmele de jocuri de noroc, cei care încalcă reglementările care fac obiectul unei eventuale interdicţii de trei ani.

Ibrahimovic joacă în prezent la AC Milan. Echipa a evolut sezonul acesta în Europa League. Milan a fost eliminată în optimi de Manchester United (2-1).

În campionatul intern, Milan, se află pe locul 5 cu 66 de puncte. Ibrahimovic a evoluat în 25 meciuri în acest sezon şi a marcat 17 goluri.

El revenit şi la echipa naţională după o absenţă de aproape 5 ani pentru a juca cu Suedia în calificările pentru Cupa Mondială ce va avea loc la finalul anului viitor.

Ibrahimovic a semnat recent o prelungire a contractului cu Milan până la finalul sezonului 2021-2022.