• MBTI, așa cum este cunoscut în limba engleză, este un test de personalitate bazat pe lucrările lui Carl Gustav Jung și tipurile de personalitate pe care le-a propus.
  • Indicatorul Myers-Briggs împrumută 8 dintre funcțiile psihologice folosite de Jung pentru a teoretiza despre diferite tipuri de personalitate

Tipul de personalitate INFJ poate fi excentric, complicat și, uneori, de-a dreptul contradictoriu. Cum știi dacă ești un INFJ, cel mai rar dintre cele 16 tipuri de personalitate Myers-Briggs? Dacă te regăsești la majoritatea acestor 21 de semne din lista de mai jos, răspunsul ar putea fi da, ești un INFJ (Introverted, Intuitive, Feeling, and Judging).

Ce este Indicatorul Myers-Briggs?

MBTI, așa cum este cunoscut în limba engleză, este un test de personalitate bazat pe lucrările lui Carl Gustav Jung și tipurile de personalitate pe care le-a propus.

Indicatorul Myers-Briggs împrumută 8 dintre funcțiile psihologice folosite de Jung pentru a teoretiza despre diferite tipuri de personalitate și propune un sistem de întrebări care servesc la studierea modului în care preferințele și modul de a fi al oamenilor se conformează acestor categorii.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Semne că ești un INFJ

Încă de la o vârstă fragedă, te-ai simțit diferit de oamenii din jurul tău.

Chiar dacă aveai o mulțime de prieteni, nu ai simțit niciodată că te integrezi cu adevărat. Uneori te prefăceai că ești mai mult ca ei pentru ca ei să te accepte. Acest lucru este normal pentru un INFJ, deoarece avem nevoie de un sentiment de comunitate și de armonie cu cei din jurul nostru.

Vrei să știi ce se întâmplă cu ADEVĂRAT în viețile oamenilor

Nu doar lucruri banale, cum ar fi ce au făcut în acest weekend sau ce au cumpărat în ultima lor excursie la cumpărături. Vrei să sapi adânc și să ajungi la lucrurile pe care nimeni altcineva nu le vede. Ce gândește cu adevărat persoana din fața ta? Cum se simte cu adevărat această persoană? Fațada falsă pe care o ridică pentru ceilalți oameni nu te păcălește.

Planuri?

Vă simțiți mai confortabil să aveți un plan definit pentru lucruri decât să improvizați complet.

Ești sociabil, dar…

Poți fi atât incredibil de timid, tăcut și retras, cât și fermecător, amuzant și amuzant. Pentru un INFJ, totul depinde de situație, de starea ta de spirit și de nivelul de energie – și, cel mai important, de persoanele cu care ești.

Cum te descurci cu problemele

Când cineva vine la tine cu o problemă, de obicei nu-i dai sfaturi sau îți dai cu părerea decât dacă ți-o cere. În schimb, le puneți întrebări pentru a-i ajuta să înțeleagă mai bine situația și propriile sentimente în legătură cu ea. Uneori povestiți o întâmplare în care vi s-a întâmplat ceva asemănător, în speranța că ei vor trage propria lecție. Simțiți că, de obicei, puteți vedea calea pe care ar trebui să o urmeze, dar nu vreți ca ei să o facă doar pentru că le-ai spus tu- vrei să fie decizia lor. (Acesta este motivul pentru care INFJ-urile sunt deseori considerați sfătuitori și consilieri naturali).

Există limite ale introversiunii tale

Ești un introvertit și îți place să petreci timp singur, dar nu poți fi singur prea mult timp. În cele din urmă trebuie să te reîntâlnești cu oamenii tăi. „Oamenii tăi” sunt o mână de prieteni buni care te înțeleg cu adevărat. Conversațiile profunde cu acești oameni sunt neprețuite, iar petrecerea timpului cu ei îți poate stimula energia.

Tai brusc oamenii din viața ta

Se știe că tai brusc oamenii din viața ta atunci când aceștia te-au rănit de prea multe ori. Nu că îți face plăcere să tai oamenii din viața ta, ci mai degrabă faci acest lucru pur și simplu pentru a te proteja. Chiar dacă în exterior pari să ai totul sub control, în interior ești extrem de vulnerabil și ești deosebit de sensibil la cuvintele și acțiunile altora.

Poți fi o persoană care face pe plac oamenilor

Uneori încerci atât de mult să îi faci pe ceilalți fericiți încât uiți să te faci pe tine fericit. (Aceasta este probabil una dintre cele mai mari probleme pe care te vei strădui să le depășești).

Empatie

Adesea ai impresia că vezi exact ceea ce simte altcineva și crezi că știi de ce are nevoie în adâncul sufletului. Nu ai întotdeauna dreptate, dar ai tendința de a fi mai perspicace decât majoritatea.

Ai un destin

Simți că ești destinat pentru mult mai mult decât să te târăști la slujba ta de la 9:00 la 5:00 pentru a plăti facturile. Vrei să ajuți oamenii și să schimbi lumea – nu doar să primești un cec de salariu. Problema este că fie nu știi care este „scopul tău glorios”, fie ai o bănuială, dar nu știi cum să îl atingi.

Mereu în căutare

Aproape întotdeauna ai acest sentiment de scufundare ca și cum ai putea face mai mult cu viața ta. Acest lucru are ca rezultat faptul că ai în permanență proiecte secrete de autoperfecționare în desfășurare, cum ar fi să înveți să gătești mese sănătoase, să stabilești limite mai bune sau să te articulezi mai bine. Uneori te forțezi prea tare în încercarea de a-ți realiza viața „perfectă”.

Mecanismul tău de apărare

Uneori apelezi la satisfacerea oamenilor pentru a te proteja. Ești sensibil, așa că te poți deranja foarte tare când cineva te critică sau este dezamăgit de tine. Ei nu te pot critica dacă îi faci fericiți.

Simți lucrurile

Deseori simți imediat starea de spirit a unei încăperi atunci când intri în ea. La fel, deseori absorbiți sentimentele oamenilor din jurul dumneavoastră. Dacă ei sunt entuziasmați, te emoționezi și tu. Dacă ei sunt neliniștiți, și tu devii neliniștit. Aveți tendința de a gravita spre oameni calmi, centrați, astfel încât să nu trebuiască să vă confruntați cu atât de mult gunoi emoțional.

Doar clasă și eleganță

Ești atras de lucrurile de înaltă calitate, cum ar fi mâncarea bună, hainele frumoase și orice altceva care are o bună manoperă. Oricât de mult ți-ar displace să recunoști, felul în care arată lucrurile este important pentru tine. Îți place să fii înconjurată de frumusețe și ai tendința de a avea gusturi sofisticate, rafinate. Dar ești un minimalist în sufletul tău. Ai prefera să ai una sau două cămăși foarte frumoase decât zece cămăși mediocre.

Sentimentele tale secrete

Ții foarte mult la oamenii din viața ta, dar probabil că aceștia nu vor ști niciodată cât de mult îți pasă, pentru că îți păstrezi sentimentele în mare parte pentru tine. Poți avea probleme în a-ți articula emoțiile, chiar dacă le simți intens. (Iar când tipul nostru de personalitate se îndrăgostește de cineva, ne îndrăgostim tare).

Îți pasă… foarte mult

De obicei, ești atent, conștiincios și grijuliu. Alte persoane care nu sunt la fel de conștiincioase pot părea insensibile și chiar crude.

Cărți, vă rog!

Îți place să înveți, mai ales când vine vorba de psihologie, autoperfecționare, spiritualitate și anumite științe.

Capul tău este mult dincolo de nori

Când toți ceilalți bârfesc, discută despre celebrități sau vorbesc despre alte lucruri banale, tu te găsești adesea gândindu-te la spațiul cosmic, la călătoria în timp, la natura umană, la sensul vieții și la alte subiecte mai epice. Totuși, rareori încerci să orientezi conversația în această direcție, pentru că nu crezi că ceilalți oameni vor fi interesați.

Nu încetezi niciodată să te străduiești

Te simți obligat să faci lucrurile. Scrii adesea liste de lucruri de făcut și îți place să bifezi lucruri de pe ele. Dacă nu aveți un obiectiv spre care să lucrați, după un timp, vă simțiți pierdut și plictisit.

Faci șase lucruri imposibile înainte de micul dejun

Când ești pasionat de ceva, ai impresia că nimic nu-ți poate sta în cale. Motto-ul INFJ este: „Imposibilul durează doar un pic mai mult”.

Nu ai cerut să fii așa

Ceilalți oameni te văd ca fiind înțelept, perspicace și aproape spiritual. Ei vin adesea la tine pentru sfaturi și sprijin emoțional. Îți savurezi rolul de „înțelept” și îți place să fii necesar. Dar, uneori, devine prea mult. Ești un introvertit, pentru numele lui Dumnezeu, și uneori ai vrea ca toată lumea să-și rezolve singură problemele și să te lase în pace pentru o vreme.
Sunteți un INFJ?

Unele dintre aceste semne sunt lucruri cu care o mulțime de oameni se vor identifica, iar fiecare INFJ va fi puțin diferit. Totuși, dacă te poți identifica cu cele mai multe dintre semnele de mai sus, sunt șanse mari ca tu să fii un INFJ. Dacă nu, poți face un test online gratuit aici.