• Potrivit autorilor studiului, publicat în revista Developmental Cell, mecanismul exact a fost identificat atunci când celulele din papila dermică generează semnale în partea inferioară a foliculilor de păr pentru a promova creșterea de păr nou.
  • Am dezvăluit că molecula de semnalizare SCUBE3, pe care celulele papilei dermice o produc în mod natural, este mesagerul folosit pentru a spune celulelor stem de păr vecine să înceapă să se dividă.

Oamenii de știință au efectuat mai multe teste pe șoareci, unde au observat capacitatea moleculelor de semnalizare SCUBE3 de a activa foliculii, anunța News UCI.

Un grup internațional de cercetători a descoperit o moleculă de semnalizare, denumită „SCUBE 3” , responsabilă de stimularea creșterii părului, care este utilă pentru dezvoltarea unor potențiale tratamente pentru combaterea alopeciei androgenetice, care provoacă căderea părului, a anunțat Universitatea din California, Irvine (UCI).

Potrivit autorilor studiului, publicat în revista Developmental Cell, mecanismul exact a fost identificat atunci când celulele din papila dermică generează semnale în partea inferioară a foliculilor de păr pentru a promova creșterea de păr nou.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

„Am dezvăluit că molecula de semnalizare SCUBE3, pe care celulele papilei dermice o produc în mod natural, este mesagerul folosit pentru a spune celulelor stem de păr vecine să înceapă să se dividă, ceea ce anunță începutul creșterii părului nou”, a comentat Maksim Plikus, profesor la UCI.

Utilizarea șoarecilor pentru a testa eficacitatea SCUBE3

După ce au aflat că producția de molecule SCUBE3 este esențială pentru creșterea părului la șoareci și la oameni, cercetătorii au conceput un model de rozătoare, care avea celule papilare dermice hiperactive, care, ca urmare, au dezvoltat păr în exces.

„Studiul acestei specii de șoarece ne-a permis să identificăm SCUBE3 ca fiind o moleculă de semnalizare necunoscută până acum care poate determina creșterea excesivă a părului”, a declarat cercetătorul Yingzi Liu.

În cele din urmă, Plikus a declarat că „există o mare nevoie de medicamente noi și eficiente pentru căderea părului, iar compușii naturali care utilizează în mod normal celulele papilei dermice se prezintă ca fiind candidații ideali pentru tratamentul de nouă generație” , astfel că „testul pe modelul de transplant de păr uman validează potențialul” moleculei SCUBE3.