• Joe Biden a dezvăluit luni, într-un eveniment la Casa Albă, o imagine realizată de telescopul spațial James Webb.
  • Telescopul este „cel mai mare și mai puternic telescop spațial din lume” lansat vreodată, potrivit NASA.
  • Imaginea este „printre cele mai profunde imagini ale universului realizate vreodată” .

Joe Biden a dezvăluit luni o imagine a universului realizată de telescopul spațial James Webb. Este prima din grupul inițial de imagini al navei spațiale, după ce NASA a finalizat alinierea și testarea oglinzilor sale.

Imaginea a fost prezentată în timpul unui eveniment de avanpremieră la Casa Albă, cu transmisiune în direct. Evenimentul a avut loc înainte de publicarea completă a primului grup de imagini realizate de telescop.

Biden și vicepreședintele Kamala Harris au primit o informare din partea oficialilor NASA în timpul evenimentului. A fost prezentată o primă imagine realizată de telescopul spațial Webb. Acesta suprinde „imaginile cu cea mai mare rezoluție a universului în infraroșu capturate vreodată”, potrivit Casei Albe.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Telescopul este „cel mai mare și mai puternic telescop spațial din lume” lansat vreodată, potrivit NASA

Evenimentul are loc înaintea publicării de către NASA, în parteneriat cu Agenția Spațială Europeană și Agenția Spațială Canadiană, a primelor imagini în culori și date spectroscopice în timpul unei transmisiuni în direct, marți, la ora 10:30 EDT, de la Centrul Goddard Space Flight Center al NASA din Greenbelt, Md.

Primele imagini ale universului surprinse de telescopul Webb au fost extrem de așteptate încă de la lansarea acestuia. Cu ajutorul tehnologiei infraroșu a telescopului, cercetătorii se așteaptă la noi descoperiri despre galaxiile îndepărtate și universul timpuriu. NASA va publica în cursul săptămânii imagini cu Nebuloasele Carina și Inel (Southern Ring Nebula), planeta WASP-96 b și două grupuri de galaxii aflate la mai mult de 290 de milioane de ani lumină distanță de Pământ.

Joi, un test al telescopului a capturat într-o imagine șase stele și galaxii îndepărtate. Oamenii de știință au declarat că imaginea a fost „printre cele mai profunde imagini ale universului realizate vreodată” și o avanpremieră a ceea ce va urma în această săptămână.