• Adepții teoriei conspirației consideră că au descoperit un „laptop grecesc antic” pe o bucată de ceramică veche de 2.500 de ani.
  • Încă o „dovadă” a călătoriei în timp: un alt „laptop grecesc antic” este văzut pe o pictură de vază veche de 2.500 de ani.
  • Pictura este veche de aproape 2.500 de ani, însă, potrivit unor teoreticieni ai conspirației, ea arată de fapt un bărbat grec care folosește un „laptop” într-o mână și un stilou în cealaltă.

Adepții teoriei conspirației susțin că au dovada călătoriei în timp după ce ar fi observat o piesă de tehnologie modernă într-o pictură veche. Pictura în cauză datează de acum 2.500 de ani și este reprezentată de un vas, iar conspiraționiștii susțin că piesa arată un „laptop grecesc antic”.

Potrivit adepților teoriei conspirației, aceasta este o nouă „dovadă” a călătoriei în timp, o piatră funerară grecească antică din anul 100 î.Hr. ar fi arătat pe cineva folosind un laptop. Nu se știe dacă creionul din mâna lor era sau nu pentru a fi folosit pe așa-zisul laptop, dar revizioniștii istorici sunt categorici în privința „dovezilor” de călătorie în timp prezentate pe vas, relatează The Sun.

O teorie destul de nebunească a susținut că piesa de ceramică este o dovadă a călătoriei în timp și a posibilităților de a te deplasa înainte și înapoi în timp. Pictura este veche de aproape 2.500 de ani, însă, potrivit unor teoreticieni ai conspirației, ea arată de fapt un bărbat grec care folosește un „laptop” într-o mână și un stilou în cealaltă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Totuși, chiar și tehnologia greacă pare a fi limitată, deoarece așa-zisul laptop prezintă o lipsă surprinzătoare de porturi USB. Într-un videoclip încărcat pe canalul lor de conspirație, utilizatorul Still Speaking Out a declarat că ceramica prezintă „un obiect uimitor care seamănă cu un laptop modern sau cu un dispozitiv portabil”.

Aceștia au continuat: „Când mă uit la sculptură, nu pot să nu mă gândesc la Oracolul din Delphi, care trebuia să le permită preoților să se conecteze cu zeii pentru a prelua informații avansate”.

De atunci, un arheolog a infirmat afirmațiile privind laptopul, Kristina Killgrove afirmând că este mult mai probabil să fie vorba de o tăbliță de ceară folosită pentru a scrie la acea vreme. Ea a adăugat că găurile din partea laterală a sculpturii de pe mormânt ar fi putut conține obiecte din lemn, care între timp au putrezit. Deocamdată, însă, rămâne puțin probabil ca obiectul să fi fost un laptop, așa cum susțin mulți adepți ai teoriei conspirației.