• Racheta chineză Long March 5B de 23 de tone a decolat de pe insula Hainan pe 24 iulie pentru a transporta un modul către stația spațială orbitală chineză.
  • După misiune, a început o coborâre necontrolată spre Pământ, după cum a raportat Serviciul de monitorizare prin satelit.
  • Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) a avertizat joi că resturile sale ar putea afecta spațiul aerian din sudul Europei.

Racheta chineză Long March 5B de 23 de tone a decolat de pe insula Hainan pe 24 iulie pentru a transporta un modul către stația spațială orbitală chineză.

După misiune, a început o coborâre necontrolată spre Pământ, după cum a raportat Serviciul de monitorizare prin satelit.

Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA) a avertizat joi că resturile sale ar putea afecta spațiul aerian din sudul Europei.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Experții de la serviciul de urmărire al Uniunii Europene au estimat că fragmentele de rachetă vor reintra în atmosferă între 30 și 31 iulie. De asemenea, aceștia au prevăzut mai multe traiectorii posibile de reintrare, „dintre care una ar putea afecta spațiul aerian din sudul Europei”.

AESA recomandă ca autoritățile aeronautice naționale și operatorii de aeronave să monitorizeze cu regularitate cele mai recente previziuni pentru a-și adapta evaluările de risc în funcție de situație și de informațiile disponibile.