• Meteoritul Winchcombe conținea aproximativ 12% de apă și ar putea oferi oamenilor de știință indicii despre proveniența apei de pe Pământ, a declarat Dr. Ashley King la British Science Festival.
  • Apa extraterestră a fost descoperită pentru prima dată într-un meteorit căzut în Marea Britanie și ar putea oferi indicii despre proveniența apei de pe Pământ.
  • Meteoritul Winchcombe, care s-a prăbușit pe o alee din orașul Gloucestershire în februarie anul trecut, se crede că ar putea conține indicii despre proveniența apei din vastele oceane ale Pământului.

Apa extraterestră a fost descoperită pentru prima dată într-un meteorit căzut în Marea Britanie și ar putea oferi indicii despre proveniența apei de pe Pământ. Meteoritul Winchcombe, care s-a prăbușit pe o alee din orașul Gloucestershire în februarie anul trecut, se crede că ar putea conține indicii despre proveniența apei din vastele oceane ale Pământului.

Ashley King, cercetător în cadrul grupului de materiale planetare din cadrul Muzeului de Istorie Naturală, a declarat că 12% din eșantion este alcătuit din apă și, fiind cel mai puțin contaminat specimen colectat, acesta oferă multe informații.

Acesta a declarat pentru British Science Festival: „Compoziția apei este foarte, foarte asemănătoare cu compoziția apei din oceanele Pământului. „Este o dovadă foarte bună că asteroizii și corpurile precum Winchcombe au avut o contribuție foarte importantă la oceanele Pământului.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

Dr. King a confirmat, de asemenea, că Winchcombe a fost prima dată când un meteorit care conține apă extraterestră – deși blocată în minerale – a căzut în Marea Britanie. El a adăugat că, datorită rapidității cu care a fost recuperat meteoritul de 0,5 kg – în aproximativ 12 ore – acesta nu a fost contaminat cu apă și materiale de pe Pământ.

El a spus: „Întotdeauna încercăm să potrivim compoziția meteoriților cu apă și a altor materiale extraterestre cu compoziția apei de pe Pământ. „Pentru majoritatea meteoriților, provocarea pe care o avem este că sunt pur și simplu contaminați, în timp ce în cazul lui Winchcombe știm cu adevărat că nu a fost contaminat, așa că este o dovadă bună”.

Dr. King a continuat: „Una dintre marile întrebări pe care le avem în științele planetare este de unde provine apa de pe Pământ? Iar unul dintre locurile evidente este fie prin comete, care au în ele o mulțime de gheață, fie prin asteroizi. „Întotdeauna există o dezbatere – au fost cometele sursa principală, au fost asteroizii sursa principală?”.

Explicând că datele obținute în urma misiunilor către comete sugerează că acestea nu se potrivesc foarte bine cu apa de pe Pământ, el a adăugat: „Compoziția apei din Winchcombe se potrivește mult mai bine, așa că asta ar însemna că asteroizii – asteroizii carbonați – au fost probabil principala sursă de apă pentru sistemul solar interior, pentru Pământ.”

Dr. King a continuat: „Am avut un indiciu că unii asteroizi se potrivesc bine cu Pământul. „Dar acum avem un meteorit foarte proaspăt, despre care știm că nu a fost modificat, și care confirmă aceeași poveste”.

Vorbind la Universitatea De Montfort, care găzduiește festivalul, Dr. King a spus că analiza a dezvăluit că meteoritul provine de la un asteroid aflat undeva în apropierea lui Jupiter.