• Înainte de un anumit moment, mamiferele nu existau. Înainte de asta, viața exista doar în apă, nu și pe uscat.
  • Înainte de acest moment, sexul nu evoluase; toate organismele erau pur și simplu unicelulare.
  • Acest lucru ridică o posibilitate extraordinară: viața care a început pe Pământ și-a avut originea în altă parte în Univers, chiar înainte de formarea Pământului.

Aproximativ 95% din istoria omenirii este învăluită în mister, lăsând originea speciei noastre deschisă unor posibilități nesfârșite.

O lucrare recentă susține că viața nu a luat naștere pe planeta noastră, ci a ajuns prin intermediul cometelor și meteoriților care au căzut pe Pământ. Această viață ar proveni dintr-o biosferă cosmică ce cuprinde mai multe galaxii.

Deși acest lucru pare a fi science-fiction, lucrarea, scrisă de 33 de autori conduși de imunologul Edward Steele de la Fundația C.Y.O’Connor ERADE Village din Piara Waters, Australia de Vest, este de fapt o reînviere a noțiunii de panspermie (care înseamnă „semințe de pretutindeni”), credința că viața a venit pe Pământ din spațiu.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Majoritatea oamenilor de știință, a cadrelor universitare și, în unele cazuri, chiar și religiile au acceptat în general teoria conform căreia ființele umane sunt produsul a milioane de ani de evoluție, deși s-ar putea să nu fie de acord cu toate detaliile.

Fosilele indică faptul că homo sapiens există de 200.000 până la 300.000 de ani, picturile rupestre apărând pentru prima dată în urmă cu aproximativ 30.000 de ani, iar scrisul apărând abia acum 5.500 de ani.

Ceea ce înseamnă că aproximativ 95% din istoria omenirii nu a fost înregistrată, iar asta indică faptul că originile noastre sunt aproape complet învăluite în mister.

Desigur, o explicație este că, pur și simplu, creierul nostru nu se dezvoltase suficient pentru a înțelege orice fel de mecanism de comunicare non-verbală sau că, în marea parte a acestui timp, nici măcar nu articulasem cuvinte pe care să le scriem.

Dar o altă teorie este că homo sapiens preistoric era de fapt mult mai avansat decât am putea presupune, deoarece unele picturi rupestre ar putea sugera chiar că strămoșii noștri au avut interacțiuni regulate cu extratereștrii.

Această idee este cunoscută sub numele de panspermie

Înainte de un anumit moment, mamiferele nu existau. Înainte de asta, viața exista doar în apă, nu și pe uscat. Înainte de acest moment, sexul nu evoluase; toate organismele erau pur și simplu unicelulare. Și totuși, oricât de departe am putea da de urma ei pe Pământ, nu am ajuns niciodată la o epocă în care să putem spune cu un anumit grad de certitudine că viața nu a existat.

Acest lucru ridică o posibilitate extraordinară: viața care a început pe Pământ și-a avut originea în altă parte în Univers, chiar înainte de formarea Pământului. Nu numai că acest lucru este posibil, dar este posibil ca viața, așa cum a evoluat pe Pământ, să furnizeze acum semințele vieții în altă parte în galaxie și în Univers.

Această idee, cunoscută sub numele de panspermie, a fost cândva ridiculizată ca fiind pseudoștiință, dar acum a revenit ferm în curentul științific principal. Ideea că Pământul s-a „născut” cu viață deja pe el ar putea fi cu reală. Acest scenariu interesant a fost explorat într-un studiu științific publicat de Forbes.

Teoria nu are suficiente dovezi istorice sau științifice

Dacă ne luăm după filmul științifico-fantastic Prometheus din 2012, homo sapiens a fost de fapt creat de extratereștri și lăsat pe planeta Pământ pentru a se dezvolta și a se extinde.

În ciuda faptului că nu este susținută de nicio dovadă științifică sau istorică, această ipoteză are totuși o gamă largă de adepți.

Cercetătorii au găsit dovezi că planeta roșie a avut cândva oceane și râuri curgătoare și că ar fi putut găzdui viața. Prin urmare, ar fi putut fi locul în care au apărut oamenii?

În acest caz, cum ar fi putut o specie care era încă la sute de mii, dacă nu la milioane de ani distanță de inventarea primului său sistem primitiv de scriere, să călătorească prin spațiu pentru a ajunge pe Pământ? Ar fi fost acest lucru posibil fără ajutorul tehnologiei extraterestre?