• Arheologii finlandezi au descoperit într-o criptă funerară medievală o femeie care a născut după moartea ei.
  • Mama copilului ar fi murit din cauza unei inflamații infecțioase acute.
  • Potrivit arheologilor, acesta este un fenomen extrem de rar, dar nu unic.

Arheologii finlandezi au dat peste o descoperire incredibilă. Într-o criptă funerară medievală, oamenii de știință au dat peste o femeie care a născut după moartea ei.

Potrivit arheologilor, acesta este un fenomen extrem de rar, dar nu unic. Au fost descrise alte câteva cazuri de astfel de nașteri după moarte.

Mormântul, în care a fost găsită femeia decedată și fătul ei, aparține unei familii aristocratice, dezvăluie oamenii de știință.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Studiile au arătat că mama, care se afla în al treilea trimestru de sarcină, a murit din cauza unei inflamații infecțioase acute. La scurt timp după ce a fost pusă în criptă, s-a născut fătul, expulzat din corpul mamei de gazele formate în cavitatea abdominală după moarte.

Nașterea post-mortem a fătului este foarte rară. Sunt cunoscute cazuri descrise în literatura modernă și în cercetările arheologice. Acest fenomen apare de obicei în câteva zile după moarte, notează cercetătorii în studiul lor.

Arheologii au întâlnit anterior fenomenul „nașterii postume” în timpul săpăturilor unui mormânt din secolul VII-VIII în provincia italiană Bologna. Scheletul găsit acolo aparține unei femei care avea 25-35 de ani.

Fătul era în 38 de săptămâni de dezvoltare. Capul și corpul lui erau între coapsele femeii, iar picioarele în zona pelviană, așa cum se întâmplă în timpul nașterii.