• Într-un articol pentru Forbes, jurnalistul științific Eric Mack discută despre posibilitatea ca potențialii extratereștri să invadeze Pământul și să ne distrugă civilizația.
  • Dacă există o lume extraterestră, probabil că știe despre noi de mult timp. Dar din anumite motive nu vrea să apară.
  • Astfel de concluzii au fost făcute pe baza unui articol al promotorului „Științei spațiului, a vieții extraterestre și a planetelor potențial locuibile”, scris de bloggerul YouTube Alberto Caballero, notează Mack.

Într-un articol pentru Forbes, jurnalistul științific Eric Mack discută despre posibilitatea ca potențialii extratereștri să invadeze Pământul și să ne distrugă civilizația.

Se pune o întrebare interesantă: putem judeca alte civilizații potențial avansate în spațiu pe baza cunoștințelor noastre despre evoluția societății noastre?

În articolul său, Alberto Caballero discută diverse ipoteze despre existența civilizațiilor extraterestre, inclusiv pe baza ecuației Drake. Folosind această formulă, se poate estima numărul probabil de civilizații avansate tehnologic dintr-o galaxie cu care pământenii pot intra în contact. Caballero ajunge la concluzia că, chiar dacă aceste civilizații ar exista, dorința lor de a invada o altă planetă a fost practic nulă.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Caballero sugerează că ostilitatea unei civilizații extraterestre poate fi evaluată pe baza dezvoltării societății noastre. El crede că, având în vedere numărul de războaie de pe Pământ care au devenit semnificativ mai mici în ultimii 70 de ani, atunci când vom deveni o civilizație extraterestră, vom fi foarte pașnici.

Aceeași concluzie poate fi aplicată și civilizațiilor extraterestre. Această logică pare puțin ciudată, pentru că nu este clar de ce ar trebui să credem că civilizațiile extraterestre vor trece prin astfel de stadii evolutive ca noi. În general, nici nu ne imaginăm ce pot fi reprezentanții inteligenței extraterestre. Cu toate acestea, această teorie este destul de interesantă, scrie Mack.

Raționamentul lui Caballero se bazează pe dorința unor oameni de știință de a stabili comunicarea cu extratereștri

Mii de mesaje ar putea fi trimise în spațiu spre diferite planete potențial locuibile și cred că probabilitatea ca acestea să invadeze Pământul după ce au aflat despre noi este aproape aceeași cu probabilitatea impactului unui asteroid”, a scris Caballero în articolul său.

Dar toate aceste speculațiile se bazează pe presupunerea că toate civilizațiile din galaxia noastră urmează aceeași cale evolutivă ca și noi, scrie Mack. Dar pământenii au trimis de mult mesaje potențialilor extratereștri, însă nu a venit niciun răspuns. Și unii oameni de știință încă se tem că mesajele noastre ar putea provoca o invazie extraterestră pentru că nu știm nimic despre ele. „Dar am propria mea presupunere”, a scris Mack.

Orice civilizație avansată care poate călători acum între stele a scanat deja galaxia și a captat mesajul nostru.” Adică, cel mai probabil, aceste civilizații știu despre noi și dacă ar fi vrut, ne-ar fi invadat planeta cu mult timp în urmă. Sau acești extratereștri pur și simplu nu cred că merită să-și piardă puterea pentru noi, adaugă Mack.