• NASA are planificată o misiune spațială pe Lună peste doar doi ani.
  • Noile costume ale astronauților ar putea fi abandonate în misiunea Artemis 3.
  • În locul costumului spațial alb îmbrăcat de Neil Armstrong în 1969, predecesorii săi vor îmbrăca costume verzi și portocalii.

Astronauții care vor ajunge pe Lună ar putea să fie nevoiți să-și abandoneze costumele spațiale pe orbită, potrivit Daily Star.

NASA are planificată o misiune spațială pe Lună peste doar doi ani. Noile costume ale astronauților ar putea fi abandonate în misiunea Artemis 3.

Astronauții care vor participa la misiunea NASA, planificată de agenția spațială americană pentru a se întoarce pe planetă în 2025, vor trebui să renunțe la hainele pe care le vor purta pe orbită, spun specialiștii.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Printre astronauții care vor participa la misiune se numără și o femeie, fiind prima persoană de sex feminim care va ajunge pe Lună.

În locul costumului spațial alb îmbrăcat de Neil Armstrong în 1969, predecesorii săi vor îmbrăca costume verzi și portocalii.

Aceștia vor decola de pe Pământ cu o rachetă Orion, în cadrul misiunii Artemis 3, apoi vor ajunge pe un modul de aterizare lunară SpaceX Starship HLS – cu care vor ajunge pe Lună.

Pentru a reveni pe Pământ, ei vor decola de pe Starship și se vor întâlni, din nou, cu racheta Orion.

În călătoria spre casă, ei vor aduce în racheta Orion roci de pe Lună. Din cauza constrângerilor legate de greutate, ei vor fi nevoiți să-și arunce costumele.

Mark Greeley, manager de program pentru activități extravehiculare pentru compania americană Axiom Space, care a construit costumele spațiale, a declarat că echipamentul va trebui să rămână pe capsula de aterizare.8

„Costumele spațiale se vor întoarce pe Starship. Apoi, Starship va rămâne pe orbită pe o perioadă nedeterminată. Poate că mănușile sau alte piese mici s-ar putea întoarce” , a spus el.

În misiunile Apollo de acum 50 de ani, astronauții NASA au purtat aceleași haine până s-au întors pe Pământ.

Costumele au ajuns înapoi pe Terra, deși anumite elemente au fost, de asemenea, lăsate în urmă pentru a economisi spațiu.

Cizmele purtate de astronautul Apollo 11 Armstrong pentru a face primul pas pe Lună se află încă la baza Tranquility – locul unde a aterizat.