• Kjell Lindgren, Bob Hines și Jessica Watling, de la NASA, și Samantha Cristoforetti, de la Agenția Spațială Europeană, au aterizat în siguranță în Florida, la întoarcerea pe Pământ.
  • Misiunea Crew-4 SpaceX a fost lansată pe 27 aprilie de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida.
  • Ei au studiat efectele dietei spațiale asupra sistemului imunitar și a microbiomului.

După aproape 170 de zile petrecute pe orbită, astronauții din capsula Crew 4 a companiei SpaceX au revenit vineri cu succes pe Pământ, cu astronauții la bord. Aceștia au aterizat cu nava spațială pe coasta Floridei. Prin aceasta, NASA a încheiat cea de-a patra misiune comercială a echipajului către Stația Spațială Internațională.

Kjell Lindgren, Bob Hines și Jessica Watling, de la NASA, și Samantha Cristoforetti, de la Agenția Spațială Europeană, au aterizat în siguranță pe coasta Floridei, la întoarcerea pe Pământ. Membrii echipajului au fost recuperați de navele de recuperare ale SpaceX. Aceștia vor fi duși apoi la Centrul Spațial Johnson din Houston. Cristoforetti se va îmbarca apoi într-un avion spre Europa.

Bine ați venit acasă Crew-4! Acest echipaj internațional a petrecut aproape șase luni pe Stația Spațială Internațională realizând activități științifice în beneficiul tuturor. Munca lor la bordul laboratorului orbital va ajuta la pregătirea viitorilor exploratori pentru viitoarele misiuni spațiale, a declarat Bill Nelson, administratorul NASA, pe contul său de Twitter.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

El a adăugat: Să lucrezi și să locuiești pe stația spațială este oportunitatea vieții tale, dar le cere acestor exploratori să facă sacrificii, în special timp departe de cei dragi. Kjell, Bob, Jessica și Samantha, vă mulțumim pentru contribuțiile voastre din ultimele șase luni la știință, inovație și descoperire!.

Misiunea Crew-4 SpaceX a fost lansată pe 27 aprilie de la Centrul Spațial Kennedy al NASA din Florida. Dragon s-a andocat la portul dinspre spațiu al modulului Harmony în următoarele 16 ore. Astronauții care se întorc s-au dezlegat de același port vineri, la ora 12:05, pentru a începe călătoria spre casă.

În timpul șederii lor pe stația spațială, membrii echipajului au efectuat diverse demonstrații științifice și au efectuat diverse activități de întreținere. De asemenea, au efectuat două ieșiri în spațiu împreună cu astronauții ruși pentru a efectua modernizări și lucrări de întreținere pe stație.

Ei au studiat efectele dietei spațiale asupra sistemului imunitar și a microbiomului. De asemenea, au efectuat studii privind efectele microgravitației asupra sistemului gravitațional uman, au testat o membrană nouă de recuperare a apei și au examinat o alternativă de beton realizată cu un material care se găsește în praful lunar și marțian.

Capsula Crew-4, care a fost botezată Freedom de SpaceX, va fi transportată la instalațiile companiei din Florida pentru procesare. Echipele vor analiza datele colectate în timpul misiunii. Capsula echipajului va fi apoi dusă la facilitățile SpaceX din Florida pentru procesare. Echipele vor analiza apoi datele colectate în timpul misiunii. Echipajul SpaceX Crew-5 al NASA a efectuat un zbor pe 6 octombrie, începând o altă expediție științifică.