• Schimbările climatice au dus la apariția unor păsări cu nuanțe de curcubeu și a trei pui rari de stârc cu aripi negre în Yorkshire.
  • Este o ocazie rară pentru observatorii de păsări, care se adună în nord-estul Norfolk pentru a vedea păsările europene.
  • Echipele de sănătate din Midlands și sud-vestul Angliei au fost plasate în alertă de nivel 2.

Autoritățile britanice au emis o alertă după ce vineri au fost prognozate temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Agenția britanică de securitate sanitară a emis o alertă de nivel 3 de căldură și sănătate pentru Londra, precum și pentru estul și sud-estul Angliei, ceea ce înseamnă că este necesar să se ia măsuri pentru protejarea persoanelor în vârstă, a celor cu afecțiuni cronice, a copiilor mici și a bebelușilor.

Echipele de sănătate din Midlands și sud-vestul Angliei au fost plasate, de asemenea, în alertă de nivel 2, ceea ce înseamnă că există o probabilitate de 80% ca temperaturile să depășească 30C.

În această vară, păsările cu nuanțe de curcubeu care se înmulțesc pe coasta Norfolk și trei pui rari de stârc cu aripi negre în Yorkshire sunt un semnal de alarmă că temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate în Marea Britanie. Este o ocazie rară pentru observatorii de păsări, care se adună în nord-estul Norfolk pentru a vedea păsările europene, un vizitator rar și colorat din Africa și sudul Europei, după ce șapte păsări au fost observate în apropiere de Cromer de către un ornitolog local.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Mai multe păsări au fost observate făcând cuiburi într-o mică carieră de nisip din apropierea satului de coastă Trimingham. Acesta nu s-au înmulțit în Marea Britanie între 1956 și 2001, dar aceasta este acum a șasea încercare de cuibărit din acest secol.

Schimbările climatice au dus la apariția unor noi păsări în Marea Britanie

„Aceste șapte păsări sunt cu siguranță cele mai colorate și mai interesante păsări pe care le puteți vedea în Marea Britanie în acest moment”, a declarat Mark Thomas de la RSPB. „Deși este o priveliște incredibilă, nu trebuie să uităm că sosirea acestor păsări pe țărmurile noastre se datorează schimbărilor climatice și presiunilor ulterioare asupra vieții sălbatice atât aici, cât și în întreaga lume”.

„Împinse spre nord de schimbările climatice, aceste păsări exotice vor deveni, probabil, vizitatori estivali stabiliți în viitor, după ce au fost un semn timpuriu și de neocolit în ultimele două decenii că urgența naturii și a climei a ajuns pe țărmurile noastre.”

La rezervația naturală Potteric Carr din Doncaster, trei stârci cu aripi negre au ieșit săptămâna aceasta din ceea ce se crede a fi cel mai nordic cuib din Marea Britanie pentru o specie de stârci, care este rară în această țară și care nu se reproduce aici în fiecare an.

Andy Dalton, director de operațiuni la Yorkshire Wildlife Trust, a declarat: „A fost o așteptare tensionată, dar suntem foarte bucuroși. Potteric Carr este o oază de verdeață la marginea orașului Doncaster, înconjurată de drumuri aglomerate și de dezvoltare industrială – activitatea de conservare pe care o desfășurăm aici are un impact semnificativ pentru fauna sălbatică, inclusiv pentru speciile rare precum stârcul cu aripi negre”.

„Singurul motiv pentru care avem stârci cu aripi negre care se înmulțesc la Potteric Carr este faptul că avem o rezervație naturală fantastică la scară peisagistică de câteva sute de hectare, cu ambiții de a o extinde și mai mult. Dacă nu creăm un habitat pentru aceste specii în Marea Britanie, ele nu vor avea unde să se ducă. Este un lucru pozitiv, incitant și o susținere strălucită a muncii pe care am depus-o la Potteric Carr, dar este și un semnal de alarmă. Reversul medaliei este ceea ce pierdem în același timp. În Yorkshire, privim cu îngrijorare la populațiile de păsări marine, inclusiv kittiwakes, fulmars și puffins”, a declarat Heptinstall.