• Semințele pentru toate culturile imaginabile, de la fructul dragonului la roșiile din Galapagos sunt depozitate aici, în acest buncăr construit pentru a rezista la toate dezastrele naturale.
  • Buncărul este construit să reziste la toate formele de catastrofe naturale, cum ar fi cutremure, incendii și războaie.
  • „Polița de asigurare supremă pentru aprovizionarea cu alimente a lumii” în caz de catastrofă globală.

Un buncăr de beton, care se află la marginea lumii locuibile, se află pe un versant acoperit de zăpadă și care deține cheia aprovizionării cu alimente a întregii lumi.

Buncărul de provizii din Svalbard conține semințe pentru peste 1,1 milioane de tipuri de plante, copaci și culturi, în cazul în care speciile ar dispărea sau ar fi distruse de dezastre naturale sau inevitabile.

În cazul în care ar dispărea culturi vitale, am putea să le cultivăm din nou și să prevenim foametea. Un concept sumbru și apocaliptic, dar din ce în ce mai important pe măsură ce planeta vede impactul schimbărilor climatice.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Buncărul, situat pe insulele Svalbard, la aproximativ 500 de mile de Polul Nord, este construit să reziste la toate formele de catastrofe naturale, cum ar fi cutremurele, incendiile și războaiele.

De la roșiile sălbatice din Galapagos până la dovlecii cultivați de triburile nativilor americani, așa-numitul buncăr „apocaliptic” conține semințe pentru aproape toate plantele imaginabile.

Acesta este descris de Crops Trust ca fiind „polița de asigurare supremă pentru aprovizionarea cu alimente a lumii” la urma urmei, dispariția unor plante precum cultura grâului ar fi la fel de ireversibilă ca și anihilarea dinozaurilor și ar însemna că nu am mai putea mânca niciodată pâine. O soartă de neimaginat.

În interiorul camerei blindate care este complet interzisă publicului, semințele sunt păstrate în ambalaje din folie de aluminiu de trei straturi și depozitate în cutii.

Temperaturile sub zero grade, aerul uscat și depărtarea de civilizația generală fac din Svalbard locul perfect pentru acest scop, semințele sunt în prezent depozitate la -18C.