Capsula SpaceX Dragon a ajuns cu succes la ISS pentru a prelua astronauții blocați

O capsulă SpaceX trimisă pentru a aduce înapoi cei doi astronauți blocați pe Stația Spațială Internațională (ISS) a fost andocată, conform BBC.

Capsula Dragon, care are două locuri libere pentru Butch Wilmore și Suni Williams, a andocat la ora 00:30.

Cei doi astronauți au ajuns la stație cu noua capsulă Starliner Boeing pentru o misiune de opt zile în iunie, dar au fost nevoiți să rămână acolo din cauza unei defecțiuni descoperite în timpul zborului.

Acum se așteaptă ca ei să se întoarcă pe Pământ în februarie.

Misiunea de recuperare a început

Capsula SpaceX Dragon a decolat sâmbătă de la Cape Canaveral, Florida, cu astronautul Nasa Nick Hague și cosmonautul rus Alexander Gorbunov.

Gorbunov și Hague, care a mai fost pe ISS, se vor alătura echipajului stației spațiale înainte de a-i duce pe Wilmore și Williams înapoi pe Pământ.

Lansarea fusese programată pentru joi, dar a fost amânată din cauza uraganului Helene, care a provocat distrugeri uriașe în sud-estul SUA, inclusiv în Florida

Andocarea a avut loc în timp ce stația spațială zbura la 426 km deasupra Botswanei, în sudul Africii.

Imagini din interiorul ISS i-au arătat pe Hague și Gorbunov zâmbind și pozând pentru fotografii cu restul echipajului după sosirea lor.

Zborul Starliner inițial, care a fost lansat la 5 iunie, a fost primul zbor de testare al capsulei cu astronauți la bord și prima încercare a Boeing de a duce astronauți la ISS.

În timpul zborului, aceasta a întâmpinat o serie de probleme, inclusiv scurgeri de heliu – utilizat în sistemul de propulsie – și probleme cu mai multe dintre propulsoarele sale.

Exit mobile version