• Oamenii de știință transformă floricelele de porumb într-un material de construcție ecologic.
  • Izolația termică este creată din floricele de porumb pentru noile case ecologice.
  • S-a dezvoltat un nou proces pentru producerea unei plăci izolatoare durabile și eficiente pe baza floricelelor de porumb.

Oamenii de știință de la Universitatea din Göttingen au dezvoltat o metodă pentru transformarea floricelelor de porumb în izolația termică ecologică a clădirilor.

Echipa susține că aceste materiale pot reduce utilizarea produselor mai puțin durabile pentru a menține căldura în clădiri și pentru a reduce costurile de încălzire.

Cercetătorii notează că piața construcțiilor este dominată de materialele tradiționale de construcție, cum ar fi materialele plastice și fibrele minerale, reprezentând aproximativ 90% din toate produsele de izolație. În plus, producătorii folosesc materiale plastice derivate din ulei pentru fabricarea izolației exterioare.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

În experimentele lor, echipa de la Facultatea de Științe și Ecologie a Pădurilor din Göttingen a dezvoltat cu succes un nou proces pentru producerea unei plăci izolatoare durabile și eficiente pe bază de floricele de porumb. Cercetătorii au reușit să creeze un proces care produce plăci formate din floricele „granulate”.

Testele arată că plăcile au „proprietăți de izolare termică” excelente și (spre deosebire de floricelele pe care le consumi) protejează foarte bine de foc. Autorii studiului cred că cel mai mare avantaj al izolației floricelelor este că materialul de bază este din plante. Acest lucru le face o alternativă ecologică și durabilă la produsele petroliere și alte materiale plastice industriale.

„Acest nou proces permite producția rentabilă a plăcilor de izolare la scară industrială”, explică șeful grupului de cercetare, profesorul Alireza Harazipur.

În plus, echipa a descoperit că floricelele lor sunt, de asemenea, hidrofuge, ceea ce este probabil să-și prelungească utilitatea și durata în timp ca material de construcție.