Cașalot găsit mort, cu 150 kg de unelte de pescuit în stomac. Nu s-a putut hrăni și a murit în chinuri de foame

FOTO - Hepta
  • Un caşalot de 14 metri a fost găsit mort în Canada cu 150 kilograme de unelte de pescuit în stomac.
  • Caşalotul a a murit în chinuri groaznice pe o insulă canadiană, din cauza ingerării unei mase uriaşe de unelte de pescuit.
  • În stomacul său, echipa de 15 veterinari şi biologi marini care a făcut autopsia a găsit o masă informă, lungă de peste 1 metru şi cântărind până la 150 de kilograme.

Un caşalot de 14 metri a fost găsit mort în Canada cu 150 kilograme de unelte de pescuit în stomac.

Caşalotul a a murit în chinuri groaznice pe o insulă canadiană, din cauza ingerării unei mase uriaşe de unelte de pescuit.

În stomacul său, echipa de 15 veterinari şi biologi marini care a făcut autopsia a găsit o masă informă, lungă de peste 1 metru şi cântărind până la 150 de kilograme.

Caşalotul (Physeter macrocephalus), un exemplar adult cu o lungime de aproximativ 14 metri, era foarte slab. Experţii cred că a murit de foame din cauza unei obstrucţii a tractului digestiv.

A fost văzut de câţiva trecători zbătându-se pe plajă, dar nu s-a mai putut face nimic pentru a-i fi salvată viaţa.

Tragedia, cauzată de neglijenţa şi lipsa de civilizaţie a oamenilor, a avut loc pe o plajă de pe insula Cape Breton, o insulă din provincia canadiană Nova Scotia.

Specimenul fusese reperat la începutul lunii noiembrie, dar rezultatele ale autopsiei au fost făcute publice abia în ultimele zile.