• Luna plină din august a fost numită după peștii mari care erau, adesea, prinși în această perioadă a anului.
  • Aceasta este ultima șansă din an de a vedea pe cer o superlună.
  • Potrivit NASA, nu va mai fi o altă superlună până la 1 august anul viitor, așa că 11 august este ultima șansă din acest an. Următoarea lună plină este luna recoltei, care va străluci, pe cer, pe 10 septembrie 2022.

11 august 2022 este o zi de ținut minte dacă doriți să vedeți luna plină, cunoscută și sub numele de luna sturionilor, la apogeu, potrivit Fox News.

Chiar dacă ratați momentul principal pentru a privi luna, care va veni la ora 21:36 p.m. ET (1:36 a.m. GMT), puteți vedea o lună aproape plină pe 10 și 12 august.

Aceasta este ultima șansă din an de a prinde o superlună. Potrivit NASA, o superlună are loc atunci când orbita Lunii se află în cel mai apropiat punct de Pământ în timpul unei luni pline. În fiecare an, există între trei și patru superluni.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Apropierea și plenitudinea lunii în timpul unei superluni o face mai strălucitoare și mai mare decât în mod normal.

Dar de ce este această lună specială numită și luna sturion?

Este poreclită luna sturionului, deoarece este numită după peștii sturioni care erau, adesea, prinși în această perioadă a anului în Marile Lacuri și în Lacul Champlain. Acești pești datează de milioane de ani. De asemenea, sunt de dimensiuni masive și pot avea până la nouă metri lungime, de unde și comparația cu luna din zillele acestea.

Potrivit NASA, nu va mai fi o altă superlună până la 1 august anul viitor, așa că 11 august este ultima șansă din acest an. Următoarea lună plină este luna recoltei, care va străluci, pe cer, pe 10 septembrie 2022.