• Sunt programate numeroase misiuni lunare, inclusiv către fața ascunsă a satelitului nostru natural.
  • În program se află misiuni către Venus, Mercur și asteroidul Didymos.
  • Trei Misiuni Intuitive Machines sunt pregătite pentru anul viitor.

Anul 2024 va fi dominat de o serie de misiuni lunare al căror punct culminant este misiunea Artemis 2. Obiectivul va fi trimiterea unei capsule Orion cu echipaj în jurul Lunii. Cei patru astronauți de la bord se vor întoarce apoi pe Pământ, pregătindu-se astfel pentru întoarcerea oamenilor pe solul lunar, care va avea loc ca parte a misiunii Artemis 3. Dar activitatea spațială nu se va limita aici; ea va fi densă anul viitor.

Trei Misiuni Intuitive Machines sunt pregătite pentru anul viitor. În principal în apropierea polului sud lunar pentru a transporta instrumente sau pentru a încerca să demonstreze posibilitatea utilizării resurselor locale. O a treia misiune va efectua investigații științifice în timp ce se testează tehnologii avansate pentru viitoarele explorări lunare. Peregrine 1, un lander dezvoltat de compania Astrobotic, are printre diferitele sarcini utile analiza compoziției regolitului lunar. Astrobotic plănuiește și o a doua călătorie pe Lună pentru a identifica prezența gheții de apă.

Chinezii vor primele mostre lunare din partea întunecată a Lunii

Chinezii au ca obiectiv istoric de a colecta primele mostre lunare din partea întunecată a Lunii. O capsulă Boeing CST-Starliner cu echipaj vă zbura spre stația spațială internațională în aprilie și vom asista și la prima lansare a noii rachete europene, Ariane 6, ca și la încercarea Blue Origin de a-și lansa racheta New Glenn în august.

Recomandări

PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK

În domeniul explorării planetare, misiunile către Venus și Mercur vor oferi oportunități unice de a studia aceste planete. Alte proiecte promițătoare sunt de așteptat să se concretizeze, inclusiv misiunea Hera a a Agenției Spațiale Europene, către asteroidul Didymos.

Pe orbita joasă a Pământului, misiunea Axiom 3 condusă de Axiom Space, va transporta primul echipaj european pe ISS, ilustrând colaborarea tot mai mare dintre companiile private și agențiile guvernamentale în explorarea spațiului, iar SpaceX vă continua să-și instaleze sateliții Starlink pe orbită și să dezvolte megaracheta Starship.

Citește și