- Omul generează peste tot o cantitate mare de deșeuri. Faptul că acestea pot fi găsite practic peste tot pe planetă este grăitor.
- Atunci când se află în spațiu, omul continuă să genereze o cantitate destul de mare de gunoi.
- Cu toate acestea, acolo nu există depozite de deșeuri sau uzine de prelucrare.
Omul generează peste tot o cantitate mare de deșeuri. Faptul că acestea pot fi găsite practic peste tot pe planetă este grăitor. Bineînțeles, atunci când se află în spațiu, omul continuă să genereze o cantitate destul de mare de gunoi.
Cu toate acestea, acolo nu există depozite de deșeuri sau uzine de prelucrare. Astfel, Stația Spațială Internațională (ISS) are acum o soluție mult mai ușoară.
Încă de la înființarea ISS, astronauții de la bordul navei au adunat gunoiul de luni de zile. Apoi le-au încărcat într-una dintre capsulele de livrare, care le-a trimis pe Pământ pentru a fi incinerate.
Un nou sistem de la compania Nanoracks se află acum la bordul ISS. Aceasta a efectuat un test al sistemului Bishop Airlock, care le va permite astronauților să se ocupe de gunoi mult mai rapid și mai ușor.
În loc să îl returneze pe Pământ, ei vor putea să îl colecteze într-un container care poate fi apoi eliberat de pe ISS în atmosfera terestră. Containerul poate colecta până la 272 kg de deșeuri, care vor arde pe măsură ce intră în atmosferă.
Potrivit Nanoracks, aceasta ar fi o metodă mult mai eficientă deoarece ar putea fi folosită mai des și astfel nu s-ar mai acumula cantități mari de deșeuri la bordul ISS, unde spațiul este deja limitat. Acest lucru este, de asemenea, important în contextul creșterii numărului de persoane, al experimentelor și, prin urmare, al deșeurilor.
Modulul Nanoracks include, de asemenea, un braț robotic și este deja folosit pentru a efectua diverse experimente și ca asistent al astronauților în timp ce lucrează în aer liber. Aplicarea sa la eliminarea gunoiului este, de asemenea, o metodă nouă, dar poate fi mai eficientă.
Între timp, compania își dezvoltă, de asemenea, propria stație spațială privată. Planul este de a o lansa în 2027.