• Sanctuary AI construiește un robot cu inteligență artificială.
  • Robotul Eric poate să înțeleagă lumea înconjurătoare și să acționeze în consecință.
  • Robotul creat de Sanctuary AI poate să joace șah pe tablă contra unui om.

O companie din Canada vrea să i-o ia înainte lui Elon Musk și construiește un robot pe care sigur îți vei dori să-l ai acasă.

Ashlee Vance, jurnalist Bloomberg spune: ,,Există oameni care ar spune că dacă vom construi un robot extrem de inteligent și asemănător cu omul ar fi o idee foarte proastă, lucru care ar putea duce la prăbușirea speciei umane. Dar astăzi voi merge să vizitez un startup numit Sanctuary A.I. Au construit această nebunie de robot care vine și cu inteligență artificială. Și are și aceste brațe asemănătoare cu ale omului. Sanctuary susține că are cel mai inteligent, cel mai capabil android de pe planetă„.

Eric este numele robotului și poate fi controlat de la distanță cu ajutorul unei căști de realitate virtuală,
dar și a unui sistem special. Însă robotul nu are nevoie de îndrumare. Poate să simtă cu ajutorul senzorilor
din palme și să-și îndoaie degetele pentru a apuca orice obiect.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

,,Ceea ce încercăm să facem este să construim un robot care este conștient de mediul său înconjurător, care construiește un model mental cu tot ceea ce vede în timp real și este astfel capabil să efectueze diferite sarcini, sarcini generale” spune Suzanne Gildert, Cofondator și COO Sanctuary.

,,Acești roboți sunt construiți pentru a lucra alături de oameni, așa că avem nevoie să fie siguri” , adaugă Suzanne.

Compania e convinsă că roboții vor fi la mare căutare

Deși nu este o noutate ca un robot să se dueleze cu omul la șah, până acum acesta nu muta piesele cu mâinile sale. Deoarece doar un robot cu inteligență artficială poate să înțeleagă cum sunt poziționate
piesele sale și ale adversarului și să acționeze în consecință. Iar acest mod de gândire în timp real poate fi aplicat într-o mulțime de alte sarcini care nu sunt repetitive, ci trebuie înțelese.

,,Chiar cred că este nașterea unei noi industrii. Seamănă parțial cu robotica și seamănă parțial cu A.I., dar este ceva nou și va rivaliza cu cele mai mari industrii care există în prezent în ceea ce privește importanța atunci când va porni cu adevărat la drum” spune Geordie Rose, confondator și CEO Sanctuary.