• Persoanele sociabile și extrovertite au cel mai puternic sistem imunitar.
  • Cercetătorii au descoperit că atât timp cât oamenii erau mai optimiști, sănătatea lor fizică generală era mai bună.
  • Studiul mai arată că oamenii sunt capabili să observe și să evalueze personalitatea unui prieten cu suficientă precizie pentru a prezice mortalitatea timpurie cu zeci de ani înainte.

Persoanele cu aceste trei trăsături de personalitate au tendința de a avea un sistem imunitar mai puternic.

Prima trăsătură are la bază paralela introvert versus extrovert. Persoanele mai sociabile și extrovertite au cel mai puternic sistem imunitar, potrivit unui studiu, citat de Psy Blog.

Cei care sunt mult mai retrași sunt mai predispuși să aibă un răspuns mai slab al sistemului imunitar.

Recomandări

VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
ROMÂNII NU MAI ALEG STRĂINĂTATEA
CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?

A doua trăsătură face referire la antiteza optimist versus pesimist.

Optimiștii au o inimă mai sănătoasă comparativ cu pesimiștii, a constatat un studiu efectuat pe un eșantion de peste 51.000 de adulți, citat de aceeași sursă.

„Persoanele cu cele mai ridicate niveluri de optimism au de două ori mai multe șanse de a avea o sănătate cardiovasculară ideală în comparație cu omologii lor mai pesimiști.”, a declarat profesorul Rosalba Hernandez, care a condus studiul.

„Această asociere rămâne în picioare, chiar și după ajustarea în funcție de caracteristicile socio-demografice și de sănătatea mintală precară”, mai precizează profesorul.

De asemenea, optimiștii aveau indici de masă corporală mai sănătoși, erau mai activi din punct de vedere fizic și mai puțin predispuși să fumeze.

Cercetătorii au descoperit că atât timp cât oamenii erau mai optimiști, sănătatea lor fizică generală era mai bună.

A treia trăsătură care poate fi corelată cu un sistem imunitar puternic face referire la conștiinciozitate.

Bărbații cu trăsături de personalitate caracterizate prin conștiinciozitate trăiesc mai mult, a constatat un studiu, citat de aceeași sursă.

În cazul femeilor, cele care sunt mai agreabile și stabile din punct de vedere emoțional se bucură de o viață mai lungă.

Studiul mai arată că oamenii sunt capabili să observe și să evalueze personalitatea unui prieten cu suficientă precizie pentru a prezice mortalitatea timpurie cu zeci de ani înainte.

„Aceasta sugerează că oamenii sunt capabili să vadă caracteristici importante legate de sănătate chiar și atunci când prietenii lor erau, în cea mai mare parte, sănătoși și cu mulți ani înainte de moarte.”, încheie articolul.