• China a anunțat din 2015 intenția sa de a deveni un lider mondial în biotehnologie până în 2035.
  • China stă în spatele invenției Fire-Eye, Ochiul de Foc, care este un laborator portabil sofisticat.
  • Laboratorul mobil s-a extins în 20 de alte țări de pe patru continente.

Căutarea Chinei pentru date genetice umane stârnește temeri în comunitatea internațională și pornește o cursă a înarmării cu ADN. Este noua bogăție a viitorului, numit NOUL AUR. China stă în spatele invenției Fire-Eye, Ochiul de Foc, care este un laborator portabil sofisticat folosit în tipul pandemiei pentru a detecta fragmentele genetice minuscule ale virusului. Acest laborator minuscul are și alte funcții, extrem de importante. Poate descifra instrucțiunile genetice din celulele fiecărei persoane de pe Pământ.

Sunt mai multe idei care pun sub semnul întrebării această invenție din partea Chinei. China a anunțat din 2015 intenția sa de a deveni un lider mondial în biotehnologie până în 2035, dar chiar și înainte de a fi anunțată această strategie, un laborator chinez a cumpărat în 2013 o firmă americană care se ocupa cu secvențierea genelor umane, deci cu analiza ADN-ului uman. În timp, această firmă chineză a cumpărat 20 de alte firme americane care se ocupau cu același domeniu.

În 2020, la începutul pandemiei, China a oferit Serbiei gratuit un asemenea laborator dezvoltat de această companie chineză, ceea ce a ridicat multe semne de întrebare, având în vedere că laboratorul s-a dovedit extrem de performant. A reușit să depisteze nu doar urmele COVID, bucăți din acest virus, dar s-a dovedit a fi foarte performant în secvențierea genomului uman. Laboratorul mobil s-a extins în 20 de alte țări de pe patru continente.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Citește și: