• Boala Alzheimer este o formă de demență care cauzează probleme de memorie, gândire și comportament.
  • Simptomele se dezvoltă de obicei încet și se agravează în timp, devenind suficient de severe pentru a interfera cu sarcinile zilnice.
  • Cauza bolii Alzheimer nu este pe deplin înțeleasă, dar se crede că implică o combinație de factori genetici, de stil de viață și de mediu.

Boala Alzheimer este cea mai frecventă formă de demență, iar femeile sunt mai predispuse decât bărbații să dezvolte această afecțiune. Acum, noi cercetări sugerează că unul dintre motivele acestei disparități între sexe se poate datora unei enzime specifice.

Studiul, realizat de Universitatea Case Western Reserve, a constatat că femeile au niveluri mai ridicate de peptidază specifică ubiquitinei, o enzimă care elimină o etichetă proteică numită ubiquitină din proteine (via Healthline). Ubiquitina țintește o anumită proteină pentru a fi eliminată, dar atunci când ubiquitina însăși este eliminată, proteinele se pot acumula. Deoarece femeile au cantități mai mari din această enzimă, ele au un risc crescut de acumulare de proteine, care este una dintre principalele componente ale bolii Alzheimer.

Aceasta este o descoperire de ultimă oră”, a declarat Shae Datta, doctor în medicină, co-director al Centrului de contuzii de la NYU Langone și director al neurologiei cognitive la spitalul NYU Langone din Long Island. Știm de ceva timp că există o probabilitate de 1,7 ori mai mare ca femeile să aibă o încărcătură mai mare de tau și o incidență mai mare a bolii Alzheimer, iar acum știm potențial de ce.” Oamenii de știință spun că acest studiu aduce multă speranță, deoarece identificarea unui factor principal în această boală îi pune pe experți cu un pas mai aproape de a afla cum să prevină și chiar să vindece Alzheimerul.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Potrivit unui studiu din 2014 publicat în Canadian Journal of Cardiology, femeile sunt mai predispuse decât bărbații să respingă problemele de sănătate cardiacă, așteptând adesea ca simptomele să se agraveze înainte de a lua măsuri. Deși este firesc să vă simțiți din când în când sub efectul vremii – o durere de cap este adesea doar o durere de cap – este important să fiți atenți la semnalele corpului dumneavoastră că ceva nu este în regulă.