- O echipă de cercetători a descoperit noi specii de pinguini uriași care au trăit în largul coastelor Noii Zeelande în urmă cu 60 de milioane de ani.
- Cercetarea acum finalizată se bazează pe cele publicate deja în 2017, când oamenii de știință au descoperit că pinguinii uriași, de mărimea unui om adult.
- Cel mai mare specimen a fost atribuit unei noi specii (Kumimanu fordycei), despre care oamenii de știință spun că ar putea fi cea mai mare specie care a existat vreodată.
O echipă de cercetători a descoperit noi specii de pinguini uriași care au trăit în largul coastelor Noii Zeelande în urmă cu 60 de milioane de ani și a descoperit că aceștia sunt cei mai mari pinguini care au existat vreodată.
Advertisment
Rezultatele cercetărilor, efectuate și publicate de o echipă internațională de oameni de știință pe baza rămășițelor fosile descoperite, au dezvăluit existența unui grup foarte divers de pinguini aparținând unui grup de bază din Paleoncen. Echipa, care și-a publicat descoperirile în Journal of Palaeontology, a implicat cercetători de la Universitatea Cambridge și de la Muzeul Te Papa Tongarewa din Noua Zeelandă, care au descoperit rămășițele fosile în roci de pe o plajă veche de 57 de milioane de ani din North Otago, pe Insula de Sud a Noii Zeelande, între 2016 și 2017.
Cercetarea acum finalizată se bazează pe cele publicate deja în 2017, când oamenii de știință au descoperit că pinguinii uriași, de mărimea unui om adult, au trăit în largul coastelor Noii Zeelande între 55 și 65 de milioane de ani în urmă. Fosilele respective au fost găsite în 2004 pe plaja Hampden Beach, în regiunea Otago din Insula de Sud a Noii Zeelande, iar oamenii de știință au descoperit că erau cele mai mari din istorie, mai mari decât pinguinul imperial, cel mai mare pinguin care trăiește în prezent, cu doar 1,22 metri și 23 de kilometri.
Recomandări
Noi cercetări au scos la iveală noi specii, chiar mai mari, care au trăit în aceeași zonă în Paleocenul târziu, între 55,5 și 59,5 milioane de ani în urmă, potrivit publicației Universității din Cambrigde. Cel mai mare specimen a fost atribuit unei noi specii (Kumimanu fordycei), despre care oamenii de știință spun că ar putea fi cea mai mare specie care a existat vreodată, deoarece măsurătorile lungimii și lățimii humerusului fosilelor descoperite dau o masă corporală estimată de până la 159 cm.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, o a doua specie nouă (Petradyptes stonehousei), reprezentată în cinci exemplare, mult mai mici decât cele descrise mai sus, dar mult mai mari decât imperialii care trăiesc astăzi. Universitatea din Cambridge a declarat într-un comunicat de presă că aceste două specii nou descrise arată că pinguinii au devenit foarte mari la începutul istoriei lor evolutive, cu milioane de ani în urmă. Echipa a observat că ambele specii au păstrat trăsături primitive, cum ar fi oasele mai subțiri ale aripioarelor și puncte de atașare a mușchilor similare cu cele ale păsărilor zburătoare. Cercetătorii au indicat posibilitatea ca această dimensiune să-i facă mult mai eficienți în apă pentru a explica proporțiile gigantice ale acestor pinguini.
Partenerii noștri