• China a lansat, duminică, pe orbită al doilea din cele trei module ale stației spațiale, lăsând țării doar un ultim pas înainte de a avea o stație complet operațională.
  • Al treilea și ultimul modul al Chinei este programat să fie lansat în octombrie.
  • China trebuie să se bazeze pe propriile sale stații spațiale după ce i s-a interzis accesul la Stația Spațială Internațională din cauza obiecțiilor SUA.

China a lansat, duminică, pe orbită al doilea din cele trei module ale stației spațiale, lăsând țării doar un ultim pas înainte de a avea o stație complet operațională.

Se așteaptă ca stația spațială Taigong să fie cu echipaj uman și operațională până la sfârșitul anului 2022, iar al treilea și ultimul modul este programat să fie lansat în octombrie.

Modulul lansat astăzi conține trei zone de dormit și spațiu pentru cercetare științifică, potrivit Agenției France-Presse, citată de Fox News.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Taigong se traduce în engleză prin „palat ceresc”. Dacă va fi finalizată cu succes, se așteaptă ca stația să reziste mai mult de zece ani pe orbită.

Astronauții chinezi s-au întors în aprilie după o călătorie de șase luni la bordul primului modul. Echipa a avut sarcina de a finaliza pregătirile pentru modul, care a fost lansat inițial în aprilie 2021.

Lansarea de duminică a celui de-al doilea modul a fost fără echipaj uman.

China trebuie să se bazeze pe propriile sale stații spațiale după ce i s-a interzis accesul la Stația Spațială Internațională din cauza obiecțiilor SUA.

Investițiile chinezești în zboruri spațiale și în alte tehnologii de rachete au loc în contextul unei curse a înarmărilor în curs de desfășurare cu SUA și Rusia. Toate cele trei țări dezvoltă, în prezent, arme hipersonice.

Racheta produsă de compania aerospațială americană Lockheed Martin este denumită ARRW (Air-Launched Rapid Response Weapon). Armele hipersonice zboară în atmosfera superioară și ating viteze incredibile de peste 4.800 de kilometri pe oră.