• Mausoleul împăratului chinez Qin Shi Huang a dezvăluit noi descoperiri făcute în timpul săpăturilor din groapa numărul 1 a sitului.
  • Armata de teracotă situată la periferia orașului Xian este formată din mii de statui care protejează simbolic mormântul primului împărat al Chinei unificate.
  • Aceste statui sunt una dintre cele mai remarcabile descoperiri arheologice ale secolului XX.

Mausoleul împăratului chinez Qin Shi Huang, unde se află faimoasa armată de războinici de teracotă, a dezvăluit noi descoperiri făcute în timpul săpăturilor din groapa numărul 1 a sitului, inclusiv descoperirea de noi războinici, potrivit presei locale.

Cea de-a treia excavare a gropii numărul 1, care a început în 2009, acoperă o suprafață totală de 430 de metri pătrați, în care au fost recuperate peste 220 de soldați din teracotă, 16 cai din ceramică, printre care și alte relicve, cum ar fi arme și unelte de producție.

Datorită datelor colectate în timpul săpăturilor, experții au reușit să „clarifice modul în care erau asamblate figurile de teracotă” și au descoperit că „decorațiuni detaliate erau aplicate pe statuile deja sculptate înainte ca brațele să fie atașate de trunchi”. Arheologii au detectat, de asemenea, ruine în tunelul care duce la prăpastie, care ar fi urme ale unor „încercări de a intra în situl arheologic”, potrivit cercetătorilor.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

„Deoarece tunelul a fost excavat fără daune semnificative, este evident că cei care au încercat să acceseze prăpastia erau familiarizați cu structura armatei de războinici din teracotă”, a declarat arheologul Zhang Ying, adăugând că este posibil să fi fost „persoane care au participat la construirea incintei”.

Armata de teracotă situată la periferia orașului Xian (centru), este formată din mii de statui care protejează simbolic mormântul primului împărat al Chinei unificate, Qin Shihuang, care a domnit între 221-210 î.Hr. Aceste statui originale au fost descoperite de un țăran în 1974 într-o livadă de rodii și au fost considerate una dintre cele mai remarcabile descoperiri arheologice ale secolului XX, fiind unul dintre cele mai atractive monumente turistice din țară.