• Artistul Hew Morrison, stabilit în Scoția, a creat imaginea femeii misterioase găsită moartă pe plajă acum 30 de ani în încercarea de a-i afla în sfârșit numele.
  • Descoperirea ei a avut loc la scurt timp după ce Marea Britanie a fost lovită de furtuna Braer, unul dintre cei mai puternici ciclonii nord-atlantici înregistrați vreodată.
  • Femeia din Burnham-on-Sea avea o înălțime de 157 cm, o constituție subțire și o vârstă cuprinsă între 60 și 70 de ani.

Artistul Hew Morrison, stabilit în Scoția, a creat imaginea femeii misterioase găsită moartă pe plajă acum 30 de ani în încercarea de a-i afla în sfârșit numele. Chipul unei femei care a fost găsită moartă pe o plajă în urmă cu 30 de ani a fost recreat de artiștii criminaliști în încercarea de a o identifica în sfârșit.

Femeia a fost găsită pe o plajă pitorească din Burnham-on-Sea, Somerset, pe 13 ianuarie 1993, de către un paznic de coastă aflat în timpul liber. Ea a fost descoperită în apropierea Farului Low și nu se crede că a stat prea mult timp în mare. În ciuda unui număr de indicii, nu a fost niciodată identificată.

Descoperirea ei a avut loc la scurt timp după ce Marea Britanie a fost lovită de furtuna Braer, unul dintre cei mai puternici ciclonii nord-atlantici înregistrați vreodată. Hew Morrison, un artist medico-legal din Scoția, a realizat acum o nouă imagine a chipului femeii, cu ocazia celei de-a 30-a aniversări de la descoperirea cadavrului ei, scrie Daily Mail.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Aceasta vine după ce o nouă unitate de investigatori voluntari a revizuit cazul în colaborare cu Locate International, o organizație caritabilă care se ocupă cu sprijinirea familiilor din cazurile de persoane dispărute nerezolvate pentru a-i găsi pe cei dragi. Spre sfârșitul anului trecut, Locate International a dezvăluit, de asemenea, o nouă imagine a unei femei misterioase care a sărit în gol de pe un bloc turn din Londra în urmă cu 18 ani.

Femeia din Burnham-on-Sea avea o înălțime de 157 cm, o constituție subțire și o vârstă cuprinsă între 60 și 70 de ani. Ea purta un palton verde deschis și bej cu o glugă căptușită cu blană verde închis. Ea purta, de asemenea, un inel de aur de tip brățară și avea asupra sa un pachet de tablete de paracetamol cumpărate de la Superdrug și o bomboană mentolată „After Curry” pe care scria „Kansaras”.

Foto:  Hew Morrison/Youtube

Zona din jurul orașului Bristol și din nordul Somerset a suferit o vreme foarte intensă în momentul în care femeia a intrat în mare. Cu o zi înainte de a fi descoperită, în zona Canalului Bristol s-au înregistrat tunete pe scară largă, o tornadă a lovit Congresbury, iar în Yatton au căzut grindini de până la 10 mm. Străzile din Weston-super-Mare au fost, de asemenea, raportate ca fiind albe de grindină.

Vorbind despre acest caz, Dave Grimstead, CEO și fondator al Locate International, a declarat: „Pe măsură ce se împlinesc 30 de ani de la moartea ei, sperăm că cineva de acolo ne poate ajuta să o unim pe femeia din Burnham-on-Sea cu numele ei real. De asemenea, căutăm o posibilă legătură cu comunitatea est-europeană din West Country: cunoșteați pe cineva cu legături est-europene în acea perioadă care se potrivește descrierii ei? Chiar și cele mai mici detalii ne pot ajuta să avansăm în ancheta noastră, așa că vă încurajăm să vă prezentați”.

Nu mai departe de anul trecut, o femeie și doi copii au fost salvați din nisipuri mișcătoare în Burnham-on-Sea după ce s-au scufundat până la genunchi.