• Pentagonul a publicat 1.500 de documente care au legătură cu fenomenul extraterestru și ufologia, în urma unei solicitări speciale de tip FOIA.
  • Conform dosarelor, presupuse victime ale întâlnirii cu OZN-uri sau ale răpirii au prezentat diferite forme de radiație, sarcini fantomă, senzația de levitație și coșmaruri.
  • De asemenea, cei care susțin că au avut întâlniri de gradul 1, 2, 3 sau 4, astfel că sechelele rămase diferă de la caz la caz.

Pentagonul a publicat 1.500 de documente care au legătură cu fenomenul extraterestru și OZN-urile, în urma unei solicitări speciale de tip FOIA, iar rezultatele sunt cu adevărat zguduitoare pentru acea parte din populație care crede în existența vieții extraterestre.

Potrivit experților în ufologe, întâlnirile cu OZN-uri sau extratereștri sunt de patru tipuri și se diferențiază astfel:

  • Întâlnire de gradul 1 – dacă un OZN este la o distanță mai mică de 150 metri față de persoana care îl vede.
  • Întâlnire de gradul al 2-lea – observațiile sub 150 de metri, distanță mai mică de 150 metri și obiectele lasă urme detectabile (pe sol, pe plante, asupra oamenilor, în aparatura electronică).
  • Întâlnire de gradul al 3-lea – dacă apar și ocupanții obiectelor zburătoare, în diverse forme.
  • Întâlnire de gradul al 4-lea – în cazul în care oamenii sunt răpiți de extratereștri.

Baza de date prezentată de Pentagon prezintă peste 1.500 de documente care aparțin programului Advanced Aerospace Threat Identification Program (AATIP) — un program secret al SUA care a fost pornit în perioada 2007 – 2012.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Documentele au fost obținute la solicitarea publicației britanice The Sun și au fost primite la 4 ani după solicitare. Potrivit documentelor, există numeroase rapoarte de efecte biologice asupra oamenilor, lăsate de o întâlnire cu OZN-uri, precum și studii asupra colonizării spațiului cosmic.

Un anumit raport atrage atenția, după ce 42 de cazuri făcute publice și 300 rămase confidențiale au toate în comun problemele de sănătate grave cu care s-au confruntat oamenii care au avut un contact cu un OZN. În majoritatea cazurilor oamenii au prezentat semne ale radiației, arată The Sun. Sunt, de asemenea, menționate probleme neurologice, ale inimii și dureri puternice de cap.

Alte efecte biologice, studiate pe presupuse victime din perioada 1873 and 1994, vorbesc despre sarcini fantomă,  posibilă răpire, paralizie, senzația de teleportare, levitație și telepatie.

Sarcina fantomă, sarcina imaginară sau pseudosceiza este un fenomen cunoscut încă din antichitate, dar neînțeles de oamenii de știință. În prezent au fost documentate aproximativ 80 de cazuri la nivel mondial. Femeile care prezintă acest caz rar se comportă ca și o femeie însărcinată, burta crește vizibil, însă nu există nicio sarcină.

Raportul eliberat de Pentagon concluzionează că există „suficiente dovezi pentru a susține ipoteză conform căreia există sisteme avansate care depășesc puterea de înțelegere”.

The Freedom of Information Act (FOIA), permite oricărui cetățean american, sau organizații, să solicite informații confidențiale aflate în posesia agențiilor guvernamentale, dacă aceste informații nu fac parte din 9 categorii de scutiri care autorizează agențiile guvernamentale să refuze publicarea.

Printre cele 9 excepții se afla informații clasificate pentru apărarea națională sau politică externă, regulile și practicile interne de personal, informații care sunt scutite de alte legi, secrete comerciale și informații comerciale confidențiale, memorandumuri sau scrisori inter-agenții sau intra-agenții care sunt protejate de privilegii legale, personal și dosare medicale, înregistrările sau informațiile de aplicare a legii, informații privind supravegherea bancară și informații geologice și geofizice