• Fizicienii au descoperit modul în care fotonii de raze X ar putea parcurge distanțe interstelare mari.
  • Ei au aflat că este puțin probabil ca mesajul fotonic să întâlnească obstacole.
  • Cu toate acestea, oamenii ar avea nevoie de un computer cuantic puternic pentru a le decoda.

Fizicienii au descoperit că ființele extraterestre pot comunica și ar trebui să aibă și o recepție excelentă. Trimiterea de mesaje prin spațiul interstelar folosind comunicarea cuantică este posibilă, potrivit unui nou studiu.

O echipă de la Universitatea din Edinburgh a efectuat calcule privind deplasarea razelor X prin vidul spațiului pentru a vedea dacă acestea ar putea întâmpina obstacole. Particulele cuantice, cum ar fi fotonii de lumină, sunt fragile și s-ar putea rupe cu ușurință dacă întâlnesc orice fel de interferență, cum ar fi cea a unui câmp gravitațional.

Cu toate acestea, s-a stabilit că cuantele ar putea supraviețui călătorind cel puțin sute de mii de ani-lumină – o distanță mai mare decât întreaga galaxie Calea Lactee. În ultimii ani, oamenii de știință din întreaga lume au investigat utilizarea comunicării cuantice aici, pe Pământ.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Tehnologia cuantică utilizează efectele fizicii cuantice – natura materiei la nivel atomic și subatomic – pentru a realiza progrese în domeniul comunicațiilor. Sistemele de comunicare cuantică sunt mai rapide și mai sigure decât rețelele obișnuite deoarece utilizează fotoni și nu coduri informatice, care pot fi piratate.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că această distanță nu ar prezenta probabil obstacole foarte perturbatoare pentru cuante. Acest lucru se datorează în mare parte mediului mai curat din spațiu decât cel de pe Pământ deoarece densitatea medie a materiei este mult mai mică.

Prin urmare, probabilitatea ca o particulă cuantică să fie deviată de la curs în timp ce se deplasează prin spațiu este mult mai mică. Potrivit cercetătorilor, nivelul de informații care poate fi transferat în siguranță cu ajutorul cuantelor la viteze mari ar putea face din această metodă o metodă viabilă de comunicare cu alte forme de viață.

În prezent, nu există obiecte cunoscute care să transmită în mod natural mesaje cuantice care ar putea fi confundate cu semnale extraterestre, susțin cercetătorii. Teleportarea cuantică este, de asemenea, sugerată ca o posibilă modalitate de a trimite informații cuantice emise de o civilizație extraterestră.