• Declararea morții în timp ce ești încă în viață poate avea ramificații semnificative în cazul în care se comite o astfel de eroare.
  • Există de fapt trei scenarii în care poți fi declarat oficial mort deși ești în viață.
  • Scufundarea în apă rece poate face ca inima să încetinească atât de mult încât să imite semnele morții.

Declararea morții în timp ce ești încă în viață poate avea ramificații semnificative în cazul în care se comite o astfel de eroare, dar există de fapt trei scenarii în care poți fi declarat oficial mort deși ești în viață.

Desigur, pot apărea rare erori birocratice – acesta a fost cazul unei femei din Utah, care a trebuit să lupte pentru a dovedi că nu este moartă după ce a fost declarată moartă din greșeală de către guvernul federal. O altă eroare a făcut ca un electrician în vârstă de 45 de ani să fie declarat mort în urma unui accident de mașină, pentru ca mai târziu să fie găsit viu în congelatorul morgii. Dar, există unele circumstanțe extreme în care oamenii de știință spun că trupul tău ar putea părea oficial mort.

Apa rece

Scufundarea în apă rece poate face ca inima să încetinească atât de mult încât să imite semnele morții. Profesorul Stephen Hughes, de la Universitatea Anglia Ruskin, a explicat că medicii sunt învățați că o persoană presupusă înecată „nu se dovedește a fi moartă până când nu este încălzită”.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Acest lucru se datorează faptului că intrarea în apă rece poate provoca o scădere instantanee a temperaturii pielii, care inițiază frisoane, crește metabolismul, ventilația, ritmul cardiac și debitul cardiac. Apoi, pe măsură ce temperatura centrală scade, toate aceste procese încep să încetinească semnificativ. Temperatura poate avea, de asemenea, un impact asupra funcției renale care poate reduce cantitatea de lichide din țesuturile corpului.

Șoc

Organismul care se confruntă cu un șoc sever poate, de asemenea, să mimeze semnele morții. Un șoc suficient de sever poate induce leșinuri și ar putea sugera în mod fals o moarte prematură. Acest lucru se datorează faptului că leșinul poate declanșa nervul vag – sistemul care controlează anumite funcții specifice ale corpului, cum ar fi digestia, ritmul cardiac și sistemul imunitar. Leșinul îl poate determina să încetinească ritmul cardiac și să reducă fluxul sanguin în organism.

Medicamente

Unele medicamente utilizate pentru sedare au capacitatea de a încetini circulația și respirația, precum și capacitatea de reacție a unei persoane. Hughe’s a explicat: „Mai târziu, pe măsură ce medicamentul este eliminat din organism, persoana se poate trezi”.

În cazuri foarte rare, medicamentele folosite pentru tratarea anxietății, diazepam și alprazolam, au dus la declararea greșită a unor persoane ca fiind moarte, când acestea sunt, de fapt, în viață.

Într-un caz bizar de persoană dispărută, un bărbat a fost găsit viu și sănătos după ce fusese „incinerat” cu opt luni înainte. Un cadavru care corespundea descrierii bărbatului dispărut a determinat familia acestuia să organizeze o înmormântare și incinerare înainte ca autoritățile să descopere că nu era cadavrul lui.