• O specie invazivă de păianjen numită Joro a făcut incursiuni în Georgia, SUA.
  • Mari, strălucitori și capabili să țese pânze de trei metri, păianjenii au reușit deja să îi sperie pe unii georgieni care au avut întâlniri directe cu insectele.
  • Dar vor reprezenta păianjenii o problemă pe măsură ce continuă să se răspândească în estul SUA sau vor fi pur și simplu o nouă adăugire strălucitoare la catalogul divers al faunei națiunii?

Americanii care locuiesc pe Coasta de Est s-ar putea confrunta în curând cu o invazie de păianjeni veninoși, de mărimea unei mâini, care pot zbura cu ajutorul pânzei lor. Dar, cel puțin pentru moment, nu există niciun motiv să ne temem de noii noștri vecini cu opt picioare, scrie The Independent.

O specie invazivă de păianjen numită Joro a făcut incursiuni în Georgia. Mari, strălucitori și capabili să țese pânze de trei metri, păianjenii au reușit deja să îi sperie pe unii georgieni care au avut întâlniri directe cu insectele.

Dar vor reprezenta păianjenii o problemă pe măsură ce continuă să se răspândească în estul SUA sau vor fi pur și simplu o nouă adăugire strălucitoare la catalogul divers al faunei națiunii?

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

Ce este un păianjen Joro?

Păianjenii Joro sunt mari, cel puțin după standardele din SUA. Creaturile pot crește până la 5 cm și au pe corpul lor bulbos marcaje colorate albastre și galbene, cu pete roșii pe partea inferioară. Mărimea lor îi face comparabili cu păianjenul lup din Carolina, care este cel mai mare păianjen lup din țară.

Păianjenii Huntsman, o altă specie de păianjen invadator din Asia, care trăiește acum în regiunile subtropicale din Florida, Texas și California, au o întindere mai mare a picioarelor, dar corpuri mai mici decât Joro.

Păianjenii sunt originari din Japonia și se crede că au călătorit în SUA ca pasageri clandestini pe navele de marfă. Entomologii cred că păianjenii vor putea supraviețui temperaturilor scăzute ale iernilor de pe Coasta de Est datorită metabolismului lor rapid. Pentru că pot supraviețui frigului, aceștia vor deveni probabil o prezență permanentă în America de Nord.

Sunt păianjenii Joro periculoși?

Doar dacă sunteți o insectă mică, cum ar fi un țânțar sau un gândac împuțit maro care distruge recoltele. Deși păianjenii vânează folosind venin, mușcăturile lor nu sunt dăunătoare pentru oameni.
În ciuda numelui lor – miticul Jorōgumo japonez, un păianjen care se poate transforma într-o femeie frumoasă pentru a se înfrupta din bărbații neștiutori – păianjenii nu reprezintă o amenințare reală pentru oameni.

Dacă un Joro ar mușca un om sau un animal de companie, s-ar putea să nici nu se observe, deoarece se crede că colții păianjenului sunt prea mici în majoritatea cazurilor pentru a rupe pielea. Mușcăturile care înregistrează durere au fost comparate cu înțepăturile de albine.