• Bazinul din Siloam va fi în curând deschis publicului pentru prima dată în ultimii 2.000 de ani.
  • În acest loc biblic din Israel, se spune că Iisus ar fi vindecat un orb.
  • Locul a fost construit pentru prima dată în urmă cu aproximativ 2.700 de ani, ca parte a sistemului de apă al Ierusalimului.

Un loc biblic în care se spune că Iisus a vindecat un orb va fi în curând deschis pentru public pentru prima dată în ultimii 2.000 de ani. Bazinul din Siloam, situat în partea sudică a sitului arheologic Orașul lui David din Ierusalim, este prețuit de creștini și evrei.

În prezent, este excavat de arheologi și va fi deschis publicului bucată cu bucată sau odată ce întregul sit va fi scos la iveală. Se așteaptă ca acest lucru să dureze mai mulți ani. Aceasta va permite vizitatorilor să vadă site-ul și progresele înregistrate în expunerea acestuia. Membrii publicului au avut deja acces la o mică secțiune a bazinului care a fost complet excavat, dar va mai dura ceva timp până când oamenii vor putea merge cu adevărat pe urmele Bibliei”.

Planurile de deschidere a Bazinului din Siloam au fost anunțate chiar înainte de anul nou de către Autoritatea Israeliană pentru Antichități, Autoritatea pentru Parcuri Naționale din Israel și Fundația Orașul lui David. Situl a fost construit în urmă cu aproximativ 2.700 de ani ca parte a sistemului de apă al Ierusalimului în secolul al VIII-lea î.Hr. A servit drept rezervor pentru izvorul Gihon, din care apa era deviată și depozitată în tuneluri subterane, scrie Daily Mail.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

Bazinul din Siloam din Parcul Național Orașul lui David din Ierusalim este un sit de importanță istorică, națională și internaționalăDupă mulți ani de așteptare, vom avea în curând meritul de a putea descoperi acest sit important și de a-l face accesibil milioanelor de vizitatori care vizitează Ierusalimul în fiecare an, a declarat primarul Ierusalimului, Moshe Lion.


Construcția bazinului a început în timpul domniei regelui Hezekia, așa cum este citat în Biblie în Cartea Regilor II, 20:20, potrivit celor două agenții israeliene și Fundației Orașul lui David.

Săpăturile de la Iazul din Siloam sunt extrem de importante pentru creștinii din întreaga lume. În acest loc a fost vindecat orbul de către Iisus (Ioan, 9) și în acest loc, în urmă cu 2.000 de ani, pelerinii evrei se curățau înainte de a intra în cel de-al doilea Templu, a declarat pentru Fox News Digital pastorul american John Hagee, fondatorul și președintele organizației Christians United for Israel.

El a adăugat că iazul din Siloam și drumul de pelerinaj, ambele situate în Cetatea lui David, se numără printre cele mai inspirate afirmații arheologice ale Bibliei. Ze’ev Orenstein, directorul pentru afaceri internaționale al Fundației Orașul lui David din Ierusalim, a declarat că situl este important pentru miliarde de oameni din întreaga lume și că va fi complet accesibil pentru prima dată în ultimii 2.000 de ani. El a adăugat că milioanele de oameni care vizitează Orașul lui David în fiecare an vor putea literalmente să meargă pe urmele Bibliei, conectându-se cu rădăcinile moștenirii și identității lor. În urmă cu trei ani, Israelul a dezvăluit drumul de pelerinaj vechi de 2.000 de ani, după un proiect de 80 de milioane de lire sterline pentru a-l excava de sub un cartier palestinian.

Acesta a fost descoperit din întâmplare în 2004 de către muncitori care reparau o conductă spartă într-un câmp de cartofi. Drumul antic de 350 de metri servea ca principală arteră de acces pentru vizitatorii templului evreiesc antic, în timp ce se spune că și Iisus l-a folosit pentru a ajunge la Templul din Ierusalim. Acesta ducea la templul de la Bazinul din Siloam, unde pelerinii se curățau înainte de a-l vizita. Potrivit Bibliei, a fost, de asemenea, locul unde Iisus a făcut miracolul vindecării unui om născut orb.