- În urma unei descoperiri, un nou record mondial a fost doborât după ce trupul unui „maiestuos” pește soare a fost găsit plutind la suprafața Atlanticului de Nord.
- „Maiestuosul” pește de 3 tone stabilește un nou record mondial pentru cel mai mare pește osos descoperit vreodată.
- Peștele de mare adâncime avea o lățime uriașă de 4,5 metri și o lungime de 3,5 metri.
Un exemplar uriaș al „celui mai ciudat pește din lume” a doborât toate recordurile după ce a fost descoperit mort în Insulele Azore. Peștele de trei tone a fost descoperit în largul coastelor Portugaliei și se pare că este cel mai mare pește osos găsit vreodată, potrivit unui nou studiu.
Advertisment
Cunoscut și sub numele de pește soare cu cap de cucui, acesta a fost de fapt descoperit în urmă cu aproape un an, în decembrie 2021, dar confirmarea studiului a ieșit la suprafață abia acum. El a fost găsit mort în largul insulei Faial, în Insulele Azore, în Oceanul Atlantic de Nord.
Potrivit asociației non-profit de conservare Atlantic Naturalist Association, acesta a fost dus la țărm pentru a fi studiat de către localnici înainte ca cercetătorii să se apuce de analizat. Detaliile raportului au fost publicate marți, 11 octombrie, în Journal of Fish Biology.
Recomandări
Peștele de mare adâncime avea o lățime uriașă de 4,5 metri și o lungime de 3,5 metri. Pe cântar, a atins o greutate uluitoare de 2.744 de kilograme, adică aproximativ trei tone. Au fost efectuate cercetări suplimentare privind ADN-ul și conținutul stomacului său.
Descris de cercetătorul principal José Nuno Gomes-Pereira ca fiind un „specimen maiestuos”, acesta a declarat pentru LiveScience că fotografiile nu fac dreptate dimensiunii bestiei. Recordul doborât de acest prădător cu aspect ciudat a fost deținut de un alt Sunfish găsit în largul coastelor Japoniei în 1996, care a ajuns la 5.070 de kilograme, potrivit Guinness World Records.
În ciuda unei convingeri populare, acesta se numește peștele soare pentru că arată ca niște cercuri văzute din lateral. În schimb, după scufundări lungi în adâncul oceanului, ei plutesc la suprafața apei pentru a se reîncălzi în razele soarelui.
Partenerii noștri