• Experții au confirmat că un meteorit care a lovit Pământul, în ianuarie 2014, provine dintr-un alt sistem solar.
  • Confirmarea lor înseamnă că faimosul obiect stelar, cunoscut sub numele de „Oumuamua”, care a fost descoperit în 2017, este, de fapt, al doilea obiect interstelar care a vizitat sistemul nostru solar.
  • Comandamentul Spațial al SUA a confirmat știrea pe Twitter și a distribuit o notă referitoare la activitatea astronomilor, Amir Siraj și Abraham Loeb de la Harvard.

Un meteorit care a lovit Pământul, în ianuarie 2014, a provenit dintr-un alt sistem solar, au confirmat oamenii de știință. Confirmarea lor înseamnă că faimosul obiect stelar, cunoscut sub numele de „Oumuamua”, care a fost descoperit în 2017, este, de fapt, al doilea obiect interstelar care a vizitat sistemul nostru solar.

Comandamentul Spațial al SUA (USSC) a confirmat știrea pe Twitter și a distribuit o notă referitoare la activitatea astronomilor, Amir Siraj și Abraham Loeb de la Harvard.

NASA a declarat că meteoritul a luminat cerul din apropierea Insulei Manus, Papua Noua Guinee, pe 8 ianuarie 2014, în timp ce se deplasa cu peste 160.000 de mile pe oră.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
EMMA STONE ÎȘI DEZVĂLUIE NUMELE REAL
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

„Am avut plăcerea de a semna un memorandum cu cercetătorul șef al USSC, Dr. Mozer, pentru a confirma că un obiect interstelar detectat anterior a fost într-adevăr un obiect dintr-un alt sistem solar, o confirmare care a ajutat comunitatea astronomică mai largă”, a declarat locotenentul general, John Shaw, comandantul adjunct al USSC.

Memorandumul a fost semnat de generalul locotenent, John E Shaw, comandantul adjunct al Comandamentului Spațial al SUA și sugerează că „Oumuamua” nu va fi ultimul vizitator interstelar.

Un studiu, care nu a fost încă evaluat, a raportat că meteoritul provine din spațiul interstelar cu „o viteză de 99,999 la sută”.

Amir Siraj, unul dintre autorii studiului, a spus că „vrea să descopere părți ale corpului care ar putea fi pe fundul oceanului”.

Autorii studiului au estimat că Pământul este lovit de un meteorit extrasolar cam o dată pe deceniu, iar peste patru sute cincizeci de milioane de astfel de meteoriți au lovit planeta noastră de-a lungul vieții sale de până acum. Cercetătorii mai consideră că astfel de obiecte interstelare ar putea purta dovezi de viață extraterestră.

Însă, studiul celor doi astronomi, chiar și după ce a fost postat pe serverul de preprinturi științifice „ArXiv”, nu a reușit, până în prezent, să fie publicat într-o revistă de specialitate, deoarece a așteptat o evaluare, timp de ani de zile, până când afirmația a putut fi confirmată de către Comandamentul Spațial al SUA, întâmpinând obstacole din partea guvernului SUA, care a reținut informații esențiale din baza de date disponibilă public a NASA.